Voorbij het wederwoud ~ Valentijn Ringelberg

Als je naar buiten kijkt zie je dit plaatje, maar dan meer herfst ! Een mooie tijd ( als het niet regent ben ik er ook dol op!) Ga je mee op reis in het wederwoud?

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 239 bladzijdes
  • Oktober 2020
  • EAN : 9789463967273
  • Hamley Books
  • Young adult – spanning – Fantasy

Beschrijving

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje.

Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.

Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.
Voorbij het Wederwoud is een spannend en ontroerend verhaal over familie, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde.

Voor het lezen

Ik ben enorm benieuwd naar dit boek! Zodra ik de cover voorbij zag komen bij Hamley Books en Valentijn wist ik dat ik hem ging lezen! Maar spreekt het verhaal mij ook aan?

Tijdens het lezen

De introductie lijdt je de wereld in. De spanning is te lezen. Je moet wel wachten voor de grotere spanning komt, maar je word aardig warm gehouden door Phaun. Ik herken zoveel in haar instincten, het weg cijferen en zorgen.

Conclusie

Het is een heerlijk verhaal om in te verdwalen! Je stapt er makkelijk in als je eenmaal bezig bent. De wereld word goed geschetst waarbij je het als beelden kan voorstellen mede dankzij de kaart voor en achterin ! De actie bouwt zich verder op. Ik wist dat Phaun een avontuur aan ging, maar nu weet ik ook waarom! Ik ben zeker benieuwd geworden naar de Novelle die er bij hoort!

De cliffhanger laat je verlangen naar meer. Zowel het laatste hoofdstuk als de epiloog zijn zo een explosieve aan vragen !

Dit groene pareltje krijgt daarom ook  4 sterren voor het heerlijke avontuur die je tegemoet gaat! Mooi begin van de serie! Ik zie potentie voor meer!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *