Dwars door het donker ~ Nowelle Barnhoorn

Vandaag is het tijd voor een wat zwaarder boek. Een boek waarbij de mentale besproken worden, denk daarbij aan depressies en lust voor het leven die weg ebt.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • Maart 2020
  • 209 bladzijdes
  • Uitgeverij Prometheus
  • EAN : 9789044639988
  • Depressie

Beschrijving

We kunnen maar moeilijk met slechte dagen overweg, laat staan dat het weken of maanden zijn. Vaak leren we om negatieve emoties te onderdrukken, waardoor we geen idee hebben wat we ermee aan moeten als ze ineens naar boven komen.
Vijf jaar lang worstelde Nowelle Barnhoorn (die zichzelf tot dat moment als zeer veerkrachtig beschouwde) met een burn-out en een depressie. Om zich beter te voelen greep ze allerlei adviezen aan: van diëten, yoga en meditatie tot een rits aan “leuke dingen’. Ondertussen ging ze zich slechter en slechter voelen. De uiteindelijke acceptatie dat je slecht voelen er ook bij hoort veranderde alles; in één ogenblik, van de nacht in de dag.
In Dwars door het donker deelt barnhoorn haar zoektocht in het duister en welke bronnen haar erdoorheen loodsten. Ze breekt een lans voor verdriet dat een uitweg zoekt en boosheid die gehoord wil worden, en voor alle dingen die we liever niet zien, liever niet voelen, liever niet zijn.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Zag het passeren op Facebook. De cover maakte mij gelijk nieuwsgierig. Ik ben enorm benieuwd naar haar verhaal en wat haar geholpen heeft. Het is een struggle om er uit te komen en zelfs daarna zal je de afdruk in je ziel blijven voelen vind ik.

Tijdens het lezen

Een boek waarbij veel aan bod komt. Ze neemt geen blad voor de mond wat ik zeker kan waarderen. De donkere stukken komen aan bod, maar ook haar nieuwe visie komt duidelijk naar voren.

Conclusie

Ik ben blij dat ik dit boek heb mogen lezen. Het is zeker een steuntje in de rug om verder te kijken naar de toekomst. Ik miste nog wel wat gebeurt is. Een hoofdstuk die het meer afsluit , dat mis ik. Zeker een boek om gelezen te hebben als je mentale gezondheid niet optimaal is.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *