Het museum van gevonden voorwerpen ~ Emma Zegers

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Autisme komt veel voor, ik ken zeker ook mensen die het hebben. Ik ben benieuwd naar wat er in hun hoofd omgaat, want je ziet de radartoren altijd bezig.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ebook
  • 310 bladzijdes
  • Mei 2021
  • Dutch venture publishing
  • EAN : 9789492585769
  • Young adult – psychologie

Beschrijving

Diede heeft het syndroom van Asperger, een rijbewijs dat ze niet gebruikt en kleptomane neigingen. Thuis gaat de meeste aandacht naar haar eveneens autistische broertje, waardoor het meestal niet zo gezellig is. Stiekem kan ze dan ook niet wachten tot de zomervakantie weer voorbij is. Robin heeft bij zijn verhuizing niet meer meegenomen dan de kleding die hij aanhad en een tas vol studieboeken. De relatie met zijn familie is door de reden van de verhuizing flink onder druk komen te staan. Het liefste zou hij gewoon alles vergeten. Zullen ze bij elkaar iets vinden wat ze zelf niet hebben?

Voor het lezen

Toen ik de cover langs zag komen bij Dutch venture publishing wist ik gelijk dat het een boek zou worden dat ik wil lezen. De mooie blauwe kleuren schitteren mij tegemoet in combinatie met de gedachte aan de voorwerpen. Ik ben erg geïnteresseerd in welzijn en mentale staat. Dat is naast financiën een van mijn grote interesses door het feit dat ik ook gevoelig ben voor mentale problematiek.

Tijdens het lezen

Het verhaal bouwt langzaam op . Je leert Diede langzaam kennen. Ze heeft niet veel mensen om zich heen en thuis loopt het ook niet altijd even lekker. Dat kan voor veel onrust zorgen. Het is wel redelijk bekend dat mensen liever 3 goede vrienden dan 20 neppe om zich heen hebben. Zo ben ik zelf ook , dus ik kan mij daar erg in inleven.

Conclusie

Liefde is moeilijk. Niet alleen voor iedereen, maar vooral voor mensen die onderliggende problemen hebben. Ik merkte dat ik door mijn ptss heel veel moeite had met het vasthouden van een relatie en snel beren op de weg kan zien. Tuurlijk heb ik daar af en toe nog last van, maar het is ook accepteren, aanvoelen hoe je er mee om moet gaan en genieten. Bij Diede zie ik hetzelfde. Ze heeft moeite door de sociale druk en het feit dat het nieuw is. Nieuw is altijd eng, dat herken ik. Diede legt haar emoties goed uit waardoor je zeker begrip voor haar kan opbergen!     4 sterren voor dit pareltje!

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *