Aankondiging nieuwe recensist !

Deze maand heb ik een stap genomen naar meer plezier voor jullie en mij! Ik zag een berichtje van Kim langs komen en heb haar gevraagd of ze het leuk vind om mijn Library te vergezellen! Ze werd enorm enthousiast en we gaan jullie verblijen met een leuke samenwerking!

Vandaag heten we Kim officieel welkom! Welkom Kim Coenen!

Wie is Kim?

Ik ben Kim Coenen, 36 jaar en woon samen met mijn 2 vogel-kindjes Sushi en Pruttel in Eindhoven.

Wat zijn je hobby’s?

In mijn vrije tijd wandel ik veel in de natuur. Ik maak enorm graag tekeningen en illustraties. Sinds kort ben ik begonnen met piano spelen, ik kijk zo goed als geen tv, op een goede film of serie op netflix na en natuurlijk lees ik enorm graag!

Waarom wil je Nakita’s library versterken en wat zijn je verwachten tijdens deze ervaring?

Ik heb Nakita leren kennen via instagram, naast dat we samen een grote liefde en passie voor boeken en lezen delen is ze ook een onwijs leuke, vrolijke en lieve vrouw. Waarmee het voor mijn gevoel gewoon goed klikt. Ik denk als je samen een passie en liefde kan delen dat het nog leuker gaat worden en we er samen nog meer plezier aan mogen beleven. Ik hoop en verwacht dat we samen een hoop leespret gaan hebben!

Sinds wanneer ben je al een lezer?

Ik kan me van jong af aan niet anders herinneren dan dat ik graag las en iedere week in de bibliotheek te vinden was, op zoek naar nieuwe boeken. Tijdens mijn studies was ik te druk en kwam ik nog maar weinig aan lezen toe. Daarna heb ik een hele periode met mezelf in de knoop gezeten en las ik ook amper.
Maar sinds ik mezelf heb terug gevonden, ben ik weer iedere week in de bibliotheek te vinden en lees ik iedere dag en het liefst zo veel mogelijk.

Wat is je leukste ervaring door het lezen of wat is je mooiste herinnering die met lezen te maken heeft?

Voor mij is lezen vaak een manier om even af te dwalen van de werkelijke wereld en helemaal op te gaan in de droomwereld van dat boek wat ik aan het lezen ben. Zeker omdat ik snel last heb van teveel prikkels uit ’t gewone leven, vind ik niks zo fijn als me vol overgave in een boek te verliezen.

Wat was/ is je favoriete boek uit je jeugd?

Moeilijke vraag, er zijn zo onwijs veel leuke kinder- en jeugdboeken en ook die lees ik nog altijd erg graag. Ik denk dat het grote boek van Pippi Langkous en Sjakie en de chocoladefabriek mijn grote favorieten zijn, die boeken heb ik echt stuk gelezen. Net als de Harry Potter serie trouwens. Die moet ik ook iedere herfst opnieuw lezen! 😀

Wat is je lievelings eten en snack?

Ik ben een enorme snoepkont. Wel eet ik zo goed als helemaal vegan, dus daar houd ik ook met het snoepen altijd rekening mee. Voor mij gaat er in ieder geval geen dag voorbij zonder chocolade (met als voorkeur puur) en in t weekend geniet ik graag van naturel ribbelchips met dipsaus en een glaasje wijn.

Wat zijn je top 3 favoriete genres?

Ik lees eigenlijk echt alle soorten boeken, behalve boeken waarin heel veel geweld en dood voorkomt na. Dat vind ik echt te afschuwelijk.
Mijn 3 favoriete genres zijn;
* Persoonlijke ontwikkeling / psychologie
* Romans
* Kinderboeken van prentenboek t/m Young adult

Welk boek wil je op dit moment graag lezen?

Mijn lijst is zo onwijs groot en lang.. hahaha die lijst is groter dan de tijd die ik heb.
Zodra ik een boek uit heb, kijk ik gewoon in wat voor soort boek ik op dat moment zin heb. Ik maak een keuze op mijn gevoel en emoties van dat moment.

Hoeveel boeken heb je in bezit?

Ik denk dat ik voor zo’n groot lezer als dat ik ben heel weinig boeken in mijn huis heb staan. Ik probeer me ook altijd in te houden en niet teveel zelf aan te schaffen, want ik weet dat ook teveel boeken (en spullen) in huis me overprikkelen. Omdat ik 3-4 boeken per week lees is de bibliotheek in Eindhoven echt een uitvinding. Daar kan ik onbeperkt boeken, e-boeken en luisterboeken lenen en zo blijft mijn hobby ook nog betaalbaar .

Wat is je lievelingsboek? Is dit gelijk je favoriete auteur?

Ik gok dat mijn favoriete serie de Harry Potter serie is, aangezien ik die ieder jaar minimaal 1x herlees. Ik heb denk ik niet echt een favoriete auteur, ik vind zoveel schrijvers en schrijfsters geweldig.

Lees je graag papieren boeken of ebooks?

Ik lees het liefst papieren boeken, dat blijf ik de fijnste manier van lezen vinden. En ik lees altijd met een boekenlegger tussen mijn boeken. In een boek schrijven of ezelsoren vouwen vind ik echt een doodzonde. Het enige voordeel van e-books vind ik dat je het lettertype groter kan zetten. Zodat als je moe bent de letters nog fatsoenlijk kan lezen, maar dat ligt misschien ook aan mijn ouder worden. Of misschien moet ik dan gewoon gaan slapen, i.p.v. een boek uit willen lezen .

Wat is je favoriete moment en leesplek?

Ik lees iedere ochtend bij mijn ontbijt. ’s Avonds en in het weekend lees ik altijd op mijn favoriete plekje op de bank, gezellig bij mijn vogel-kindjes. En daarna nog altijd een tijdje in bed voordat ik ga slapen. Verder heb ik altijd, overal waar ik naar toe ga een boek bij me. Heb ik een moment om te lezen, dan lees ik. Ik heb heel weinig met mijn mobiele telefoon, geef mij maar een boek!

Wat is je favoriete uitgeverij?

Ook hierin heb ik niet echt een favoriet. Ik volg zoveel uitgevers die allemaal op hun eigen manier enorm goede schrijvers en schrijfsters in hun portfolio hebben.

Waarom wil je Nakita’s library versterken en wat zijn je verwachten tijdens deze ervaring?


Ik heb Nakita leren kennen via instagram, naast dat we samen een grote liefde en passie voor boeken en lezen delen is ze ook een onwijs leuke, vrolijke en lieve vrouw. Waarmee het voor mijn gevoel gewoon goed klikt. Ik denk als je samen een passie en liefde kan delen dat het nog leuker gaat worden en we er samen nog meer plezier aan mogen beleven. Ik hoop en verwacht dat we samen een hoop leespret gaan hebben!

De recensies van Kim zal je herkennen aan het volgende logo :

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *