Zelfherstel van binnenuit – Pascale Bruinen

Dit boek roept gelijk vanaf het eerste moment dat ik het zie langs komen, mijn naam. Dit boek wil ik lezen. Hier wil ik zo graag meer over weten. Ten eerste omdat ik het een enorm interessant onderwerp vind en ten tweede omdat ik er ook zelf van wil leren en dit in mijn leven wil toepassen. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 400 pagina’s

Uitgeverij: Ankhhermes

ISBN: 9789020218008

Type boek: Spiritualiteit, Genezing, Psychologie

Beschrijving:

Met het boek “Zelfherstel van binnenuit” van Pascale Bruinen ga je alles leren over het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Hoe werkt dit? Hoe activeer je dit met behulp van je geestkracht, gedachten, overtuigingen en gevoelens.
Met dit boek ga je een reis maken om met je eigen lichamelijke gezondheid aan de slag te gaan. Het boek is voor iedereen van belang, want of je nu kerngezond bent, voor een operatie of behandeling moet ondergaan, chronisch ziek bent of een vervelende diagnose hebt gekregen. Iedereen heeft er ongetwijfeld baat bij. Want wie wil nou niet zijn of haar welzijn, gezondheid en levensverwachting verbeteren?
Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek legt Pascale duidelijk uit wat er gebeurd als je je geest bewust inzet om je gezondheid te optimaliseren. Dit vult ze prachtig aan met eigen ervaring van zelfheling, ervaringen van anderen, maar ook voor jou als lezer staat het vol praktische oefeningen, tips en adviezen om zelf hiermee actief aan de slag te gaan.
Het is echt een enorm compleet boek en tevens naslagwerk wat je in je huis wilt hebben.

Dit boek is het derde boek van Pascale van Bruinen. Eerder verschenen haar boeken “Mijn eerste lijk is gelukkig vers” over haar belevenissen als vrouwelijke officier en “Het jaar van de uil” dat gaat over verwondering, verlies en veerkracht. Naast schrijfster is ze spreker en trainer in het gebied van mental management, de mind-body connectie en zelfherstel. Daarnaast is ze eigenaar van de Academie voor zelfherstel (www.academievoorzelfherstel.nl )

Voor het lezen:

Ik verwachte en hoop een heleboel van dit boek. Na het zien van de docu “Heal”op netflix en het luisteren van verschillende podcasts over dit onderwerp, wilde ik hier echt t onderste uit de kan van weten. Ik hoop op een goede onderbouwing (liefst veel wetenschappelijke feiten), want hierdoor worden dit soort onderwerpen tastbaarder en minder “zweverig”, want ik vind het echt enorm fascinerend. Daarnaast hoop ik op een hoop eye-openers en veel leermomenten, die ook voor mij van toepassing zijn. Het zou echt geweldig zijn als er oefeningen en tips zijn die ook echt toepasbaar zijn in je dagelijkse leven en niet een hele grote uitdaging zijn om in je leven te intergeren.
Het is een prachtige hardcover die naar mijn mening enorm mooi is vormgegeven.
Het is clean, en stilistisch en heeft een mooie typografie. Ook dat het boek gebonden en leeslint heeft vind ik altijd een extra cadeautje aan een boek. 

Tijdens het lezen:

Het is enorm veel informatie die op me af komt, maar enorm interessant. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe dit in je lichaam werkt op cel- en gen-niveau. Ook de verscheidenheid aan vele wetenschappelijke onderzoeken vind ik erg sterk. Hierdoor zie je dat het echt al op zoveel vlakken is aangetoond dat t werkt en dat er echt mogelijkheden zijn om met je mind je gezondheid te optimaliseren.
Het persoonlijke verhaal van Pascale weet me te raken, deze komt iedere keer tussendoor aan bod. Ik merk dat ik graag wil weten hoe haar reis verloopt dat ik het boek daardoor moeilijk weg kan leggen. 

Conclusie:

Dit boek is echt geweldig! Ik ben zo enorm enthousiast na het lezen van het boek. Het heeft me zo veel geleerd over de “Theory of Mind” en wat positieve psychologie voor je gezondheid kan betekenen. De stukken met wetenschappelijke en theoretische informatie kan voor sommige misschien wat pittig van stof zijn, maar zijn enorm goed en helder uitgelegd. Om het beeld compleet te maken worden de theoretische stukken afgewisseld met haar persoonlijke ervaring en de ervaringen van anderen. Hierdoor krijg je, nog een completer beeld van wat dit voor verschillende mensen op dit gebied betekent heeft en wat er qua gezondheid en herstel bereikt kan worden. De opdrachten, tips en oefeningen zijn heel volledig, duidelijk en compleet uitgelegd. Ze zijn veelzijdig, waardoor het zeker voor iedereen ook toepasbaar is in het leven. Daarnaast weet je ongetwijfeld met dit boek zo te overtuigen, dat ondanks dat je misschien van een druk en hectisch leven hebt, je hier toch tijd voor wilt maken.
Ik ben tijdens het lezen van het boek al gelijk aan de slag gegaan met de oefeningen en tips die ik tegen kwam. Soms is het natuurlijk even zoeken met wat er bij je past, maar ze zijn niet moeilijk en erg leuk. Ik ben zeker van plan om de tips en oefeningen in mijn leven te integreren en mijn optimale gezondheid te gaan verbeteren. Daarnaast weet ik ook zeker dat ik dit boek nog vaker eens uit de kast ga pakken, niet alleen als naslagwerk. Ik ben er ook van overtuigd dat iedere keer als je dit boek herleest, je hier nog meer en weer nieuwe dingen uit kan halen.  

Tijdens het lezen was ik al zo enorm enthousiast, dat ik inmiddels al 3 mensen heb weten overtuigen dat ze ook het boek hebben aangeschaft. Want het is echt voor iedereen een enorme aanwinst en aanrader!

Aantal sterren: 5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *