Essentialisme – Niet meer alles moeten – Greg McKeown

Dit is absoluut een van mijn favoriete boeken die ik eens in de zoveel tijd herlees om mezelf weer even aan een aantal dingen te herinneren. 

Specificaties

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: februari 2018

Aantal pagina’s: 288 pagina’s

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

ISBN: 9789021567617

Type boek: Persoonlijke ontwikkeling

Beschrijving

Wordt een echt essentialist! Greg vertelt je op heldere wijze hoe je de hoofd en bijzaken in je leven kan onderscheiden, waardoor je meer aandacht kan besteden aan de dingen die er echt toe doen en die jou gelukkig maken.
Hoe breng je de overvloed van informatie, vragen, indrukken tot de essentie. Wat is voor jou nu écht belangrijk? Waar wil jij meer aandacht aan besteden? Wat doet er voor jou écht toe?
We gaan met Greg aan de slag met mooie inzichten en leren dat het draait om ‘op het juiste moment alleen de juiste dingen doen.’

Voor het lezen

Ik heb dit boek inmiddels al zeker 5 keer gelezen dus ik weet wat ik kan verwachten. Ik herlees dit boek als ik weer eens verval in 10 ballen tegelijk in de lucht houden en voor mijn gevoel moe ben en niets 100% meer doe. 

Tijdens het lezen

Het boek leest heerlijk weg. Zijn visie is duidelijk, helder en verademend. Je komt echt helemaal in het nu en tot de kern. 

Conclusie

Iedere keer als ik dit boek herlees krijg ik weer eyeopeners en mooie inzichten. Het boek leest lekker weg. De visie van Greg is duidelijk, helder en pakt de koe bij de horens. Hij draait er niet omheen. Het is een toegankelijk verhaal, soms ook confronterend en laat je goed zien waar dat je veelal de mist in gaat. Hij brengt je terug in het nu, tot de kern. Hij laat je even terug bij jezelf komen, zodat je bedenkt wat jij wilt met je leven en wat jij belangrijk vindt. Aan de hand van die woorden, ga je je leven weer terug brengen met wat voor jou belangrijk is. Laat de ballast los, die je alleen maar moe maakt, tijd kost en je niet brengt waar je heen wilt. Met dit boek krijg je echt helder inzicht en weer een doel voor ogen waar je heen moet. Dat je duidelijk grenzen kan en mag stellen om ervoor te zorgen dat jij weer in je kracht komt.  

Aantal sterren: 5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *