Wild – over jezelf verliezen, terugvinden & 1700 kilometer hiken – Cheryl Strayed

Ik zag het boek bij @biebmiepje langs komen en die maakte mij nieuwsgierig naar het boek. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: maart 2020

Aantal pagina’s: 13:11:01

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

ISBN: 9789024591664

Type boek: Luisterboek – Literaire roman

Beschrijving:

Een memoir van Cheryl Strayted dat echt recht uit haar hart komt. Ze vertelt hoe haar leven langzaam in een enorm dieptepunt eindigt waarop dat ze het besluit neemt om een 1700 kilometer lange solo-hike te gaan maken in de wildernis. Ze maakt haar meest impulsieve beslissing ooit, een voettocht genaamd de Pacific Crest Trail, in het westen van Amerika van 1700 kilometer, Die ze besluit helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak en weinig geld te gaan maken.

Deze tocht is voor haar slopend, zowel lichamelijk als fysiek, maar uiteindelijk overwint ze een heleboel en maakt het haar sterker dan ooit. Drie maanden lang duurt de slopende reis door hitte, meters sneeuw, confrontaties met beren, ratelslangen, haar eigen gedachtes en emoties. Ze ervaart de schoonheid van de natuur, wordt geconfronteerd met enorme eenzaamheid die ze allemaal weet te overwinnen.

Voor het lezen:

Ik zag ‘m langs komen op de instagram van @biebmiepje en was enorm nieuwsgierig.

Tijdens het lezen:

Het is af en toe enorm heftig, en vooral in het begin, moet ik wel even de tijd nemen om de heftigheid van het verhaal te verwerken. Het komt enorm binnen. 

Conclusie:

Wat een enorm bijzonder luisterboek was dit. Het was enorm meeslepend, soms hartverscheurend, emotioneel maar bevat ook de nodige humor. Je leeft volledig mee met het avontuur en het leven van Cheryl. De manier waarop dat ze je mee neemt op haar avontuur, maar ook haar gedachtes, emoties en haar verleden die ze probeert tijdens deze tocht te verwerken zijn enorm intrigerend. Het greep me enorm aan en ik wilde ook constant weten hoe haar reis verder zou verlopen. Het is een enorm bijzonder, mooi en krachtig memoir geworden. Ik heb genoten van het luisterboek.
Ik raad het dan ook iedereen aan om dit boek eens te luisteren. Naast het luisterboek is dit boek ook verkrijgbaar als e-book en paperback en is het boek ook verfilmd met niemand minder dan Reese Witherspoon.  4 sterren

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *