Beproevingen– Janine Keijser

Het lijkt me een angstaanjagend en enorm spannend boek. Ik ben heel benieuwd hoe het mij persoonlijk zal aanspreken. ~. Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: mei 2019

Aantal pagina’s: 345 pagina’s

Uitgeverij: Elikser B.V. Uitgeverij

ISBN: 9789463651387

Type boek: Thriller

Beschrijving:

Ik was weer in een zee van pijn beland. Ik spartelde met mijn benen en trok aan de riemen waarmee mijn armen vastlagen. Ik piepte door mijn neus en knarste met mijn tanden. Mijn ogen rolden. Ik dacht dat mijn hart het zou begeven, mijn longen zouden barsten en mijn hoofd zou ontploffen. Het duurde dit keer langer dan de vorige ronde voor ik bijkwam. Lara wordt door een oude bekende gevraagd om in Londen een verdwenen activiste te helpen opsporen. Sebastian wil haar juridische achtergrond en haar gevatte kijk op zaken inzetten om niet alleen de verblijfplaats te achterhalen van de jonge vrouw, maar ook meer te weten te komen over de duistere praktijken die hij en zijn activistenvrienden op het spoor zijn. Lara gaat op onderzoek uit en raakt steeds dieper in de problemen. Ondertussen komt ze in contact met een interessante man, Colin, die bij de recherche werkt. Al snel blijkt dat hij heel wat te verbergen heeft. Er ontspint zich een adembenemende reeks avonturen, waarin Lara probeert de waarheid boven tafel te krijgen. Zal zij erin slagen datgeen wat verborgen ligt in de duisternis aan het licht te brengen? En hoever is zij bereid hiervoor te gaan? Een heerlijk leesbare, wezenlijke en spannende ecothriller.

Voor het lezen:

Op de cover van het boek is een gezicht van een vrouw te zien met heldere blauwe ogen die tussen haar vingers doorkijkt. In een transparantie is een onderzoeker te zien met een injectienaald. Daarnaast knalt de titel van het boek Beproevingen in hoofdletters van de cover af. Verder staat alleen aan de bovenzijde Thriller en aan de onderzijde de auteur Janine Keijser genoemd. Verder is de cover heerlijk clean gehouden waardoor het spannende beeld echt tot zijn recht komt. 

Tijdens het lezen:

Ik zat vrij snel in het verhaal en het verhaal greep me enorm aan, vooral het dierenleed gaat me aan het hart en ik moet dan ook bij tijden het boek even wegleggen om mijn emoties een plekje te geven. 

Conclusie:

We volgen een stuk van het leven van Lara. Het boek begint gelijk met een heel aangrijpend hoofdstuk waarin dat Lara vastzit en gedrogeerd is, dit is echt heftig. Waardoor dat er gelijk een heleboel vragen bij je opkomen en je gelijk het verhaal in trekt. Het hoofdstuk daarna begint het verhaal vanaf het begin van het avontuur waarin Lara terecht is gekomen. Janine heeft Lara en de andere personages goed en krachtig weten te verwoorden, je voelt de emoties van verdriet, woede, ongeloof. Zeker met Lara kan je je compleet identificeren, we weten wat ze denkt en wat er in haar om gaat waardoor je echt helemaal in het verhaal zit. Lara is een dierenactiviste en gaat ver voor haar idealen. Janine heeft de situaties van de dieren en de laboratoria en onderzoeken enorm goed weten te verwoorden, hierdoor voel je echt mee met de wrede manier waarop er met dieren wordt omgegaan. Aangezien ik zelf ook een enorm grote liefde heb voor dieren, brak echt mijn hart bij sommige dingen die ik las. Het boek opent echt je ogen wat betreft dierenleed. Het greep mij zo aan dat ik af en toe ook even het boek weg moest leggen om de heftige informatie en het verloop van het verhaal te verwerken. Maar Janine heeft de feiten en de fictie goed in elkaar weten te verweven, want
buiten de heftigheid van de gebeurtenissen was het verhaal zelf ook enorm spannend en sterk. Het verhaal neemt veel onverwachte wendingen en er gebeuren zoveel spannende dingen dat je het boek ook werkelijk niet weg kan leggen. Zelfs het einde is een einde die ik helemaal niet verwacht had. Het boek was zo spannend en aangrijpend dat ik het zelf in 2 dagen helemaal gelezen heb.

Ik heb het gevoel dat het verhaal voor een deel autobiografisch is, aangezien het zo echt aanvoelt. Anders heeft Janine hier enorm goed onderzoek naar gedaan en het enorm sterk weten te verwoorden. Dieren zijn wezens met gevoel en zouden beschermd moeten worden, in plaats van als proef/onderzoek materiaal te gebruiken. Ook lezen we hoe alles draait om geld en corruptie, ook op plaatsen waar je het niet zou verwachten, waardoor het aanpakken van het probleem erg moeilijk is. Het is goed dat Janine met haar boeken hier openheid in weet te brengen. 

Beproevingen van Janine Keijser is een ijzersterke en spannend verhaal met veel onverwachte wendingen. Het is een verhaal dat je aan het denken zet en je bewust maakt van het dierenleed in de dierproefindustrie. Het zou een boek zijn dat iedereen zou moeten lezen om hier meer bewustzijn in te krijgen.     

Aantal sterren: 5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *