Kernbewustzijn – Transformatie voor beweging – Liz Koch

De verrassende, bijzondere en uitnodigende cover weet gelijk mijn aandacht te trekken en ik ben enorm benieuwd naar dit boek. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: september 2021

Aantal pagina’s: 224 pagina’s

Uitgeverij: AnkhHermes

ISBN: 9789020218428

Type boek: Gezondheid en lichaam, Persoonlijke ontwikkeling, Spiritualiteit

Beschrijving:

Ontdek intuïtief hoe je lichaam het liefst wil bewegen om blokkades en aandoeningen te kunnen oplossen met ‘Kernbewustzijn’ van Liz Koch.

Kernbewustzijn van Liz Koch is het praktische antwoord op de verrassende bestseller Psoas, de spier van de ziel. In de kern van je lichaam ligt wijsheid besloten waar je door middel van beweging bij kunt komen. In Kernbewustzijn vertelt Liz Koch je hoe met oefeningen en praktische tips.

Je zwemt, danst, loopt of springt; beweging staat nooit los van (het) leven. Bewegen is de kern van ons mens-zijn. Ons lichaam weet intuïtief hoe het het liefst wil bewegen en hoe we blokkades en aandoeningen zelf kunnen oplossen. Deze kennis is in onze kern aanwezig en vanuit deze kern kan ons leven weer stromen. Liz Koch helpt je je somatische intelligentie te vergroten door anders naar beweging te kijken én anders in beweging te komen. Met veel oefeningen, rijk geïllustreerd met zwart-wit foto’s.

Een fascinerend en praktisch boek voor iedereen die bezig is met de vergroting van het lichaamsbewustzijn.

Conclusie:

De cover van het boek is echt een prachtige en uitnodigde cover. De transformerende schelp/spiraalvorm met de kern. Ook de turquoise kleuren die van betekenis hebben van rustgevend, verfijnd en emotioneel evenwicht, passen perfect bij de onderwerp van het boek. Het is ook erg mooi afgestemd met de typografie en de kleuren van de typografie van de titel, ondertitel en de schrijfster. Het totaal is erg sprekend en uitnodigend. De achterzijde van de cover heeft de effen gele kleur van de voorkant waardoor de beschrijvende tekst goed leesbaar is. 

Ik ben enorm geïntrigeerd door de cover en de beschrijvende tekst. Ik verwacht een boek dat wetenschappelijk, spiritueel en vooral leerzaam is. Ik ben erg benieuwd en nieuwsgierig naar de oefeningen en of deze ook voor iedereen toegankelijk zijn. Ik ben geen medisch professional, maar ik hou me wel graag bezig met mediteren, lichaamshouding en yoga. Dit boek lijkt mij daarom een mooie aanvulling om een nog diepere verbinding met mijn lichaam en mijn kernbewustzijn te kunnen maken. Wat me ook aanspreekt is dat naast alle wetenschappelijke en informatieboeken dit eens een boek is dat een mooie combinatie is met oefeningen. 

Het boek is opgedeeld in 2 delen; Concepten van kernbewustzijn en Kernbewustzijn verkenning.
Het eerste deel vond ik een pittig deel vol wetenschappelijke en technische bewoording. Hierbij heb je wel enige kennis nodig van het anatomische lichaam en de wervels en spieren nodig. Het tweede deel, het deel waarbij je aan de slag gaat met oefeningen is veel toegankelijker. Naast de duidelijke beschrijving/uitleg van de verschillende oefeningen staan er ook veel foto’s bij ter verduidelijking om de oefeningen op de juiste wijze uit te kunnen voeren. Wat me daarnaast in dat deel van het boek ook erg aansprak waren de belevingen van personen hoe dat de oefeningen ervaart werden. Hierdoor kan je de oefeningen ook veel bewuster uitvoeren.   

Het is misschien niet een boek wat ik direct aan vrienden of familie zou aanraden, maar wel aan medische professionals, zoals fysiotherapeuten, osteopaten of mensen die yoga/pilates lessen verzorgen. Want voor deze groep mensen weet ik zeker dat dit boek een heel mooi en waardevol inzicht zal zijn.

Aantal sterren: 3,5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *