Luna – Pieter Koolwijk

De prachtig geïllustreerde cover trok zo mijn aandacht, dat ik dit boek moest lezen. ~ Kim

Specificaties:

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: juni 2021

Aantal pagina’s: 264 pagina’s

Uitgeverij: Lemniscaat B.V., Uitgeverij

ISBN: 9789047712503

Type boek: Kinderboek, vanaf 9 jaar

Beschrijving:

Luna is zo gek nog niet! Luna hoort stemmen die haar lastigvallen. Stemmen die niemand anders kan horen. Daarom zit ze in Huize Hoopvol. Toch is haar leven sinds kort iets beter: ieder weekend mag ze bij Ties logeren. Zijn ouders denken niet dat ze gek is. Bovendien is Gozert daar: de onzichtbare vriend van Ties, die Luna ook kan horen. Maar er komt een einde aan die fijne periode als Luna’s moeder haar meeneemt naar het verlaten vakantiepark van haar vader. Daar is helemaal niets te beleven. Hoewel… Gozert is meegekomen. En het vakantiepark blijkt toch niet zo verlaten… ‘Luna’ speelt zich af in de wereld van ‘Gozert’ maar kan ook goed los gelezen worden.

Voor het lezen:

Ik werd enorm getrokken door de prachtige illustratie op de cover van het boek en ook de beschrijvende tekst van het boek, beloofd een mooi, origineel en sprankelend boek. Ik ben enorm benieuwd. 

Tijdens het lezen:

Wat een geweldig leuk en origineel verhaal is dit. Het is enorm goed geschreven. 

Conclusie:

Het boek is enorm uitnodigend en ik zat enorm snel in het verhaal. Ik heb niet het boek van Gozert gelezen, maar dat hinderde totaal niet bij het lezen van dit verhaal. De schrijfstijl van Pieter is enorm vlot en krachtig en je zit snel en gemakkelijk helemaal in de wereld en het verhaal van Luna.

Ik heb niet eerder een verhaal van Pieter Koolwijk gelezen, maar dit boek was echt enorm goed geschreven. De verhaallijn was origineel en uitnodigend. Het verhaal nam leuke en verrassende wendingen en wist de spanning er goed in te houden, waardoor je graag verder wilde blijven lezen.

Ik vond het ook erg inspirerend dat het verhaal eens gaat over personages die als “anders” gekwalificeerd worden in onze maatschappij. Dat zij ook in hun kracht mogen staan en de hoofdrol in een verhaal mogen spelen.

Ik heb echt van het begin tot het einde genoten van het boek, het was zo origineel en leuk. Ik ben hierdoor ook enorm benieuwd geworden naar de andere boeken van Pieter Koolwijk en Gozert staat nu ook zeker op mijn verlanglijstje om te gaan lezen! 

Aantal sterren: 5

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *