De zeven zonderlingen } duisternis – Eva Linden

Ik ben benieuwd naar het nieuwe boek van Eva. Ik heb meerdere boeken van haar gelezen en de schrijfstijl bevalt altijd wel.

Specificaties

  • Nederlands
  • Maart 2022
  • Hamley books
  • IBAN : 9789464510119
  • Young adult

Het keizerrijk Astonia kreunt onder de druk van de Duisternis. Op bepaalde plaatsen is de druk zo groot dat alle bomen sterven en alle rivieren droog komen te staan. Hele soorten worden uit hun territorium verdreven of op een bloederige manier afgeslacht. Bovendien is er de dreiging van de Cultisten, aanhangers van het occulte die zwarte magie bedrijven.

Een eeuwenoude voorspelling brengt zeven onbekenden bij elkaar in herberg De Verdronken Scheper. Zeven Zonderlingen die op zoek moeten gaan naar zeven delen van een magisch kristal dat de Duisternis kan verdrijven. ‘Duisternis’ is het eerste boek van een reeks die losjes gebaseerd is op het populaire rollenspel ‘Dungeons & Dragons’.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd. Ik kom op dutch comic con altijd dingen tegen van Dungeons & dragons, maar heb mij er nooit in verdiept. Het is leuk om een keer te lezen hoe het spel in grote lijnen in zijn werking gaat.

Tijdens het lezen

Het begint veel belovend. Ik ben benieuwd naar waar het verhaal toe gaat. Ik vind wel dat we een te grote groep volgen, want alle personages kan ik niet onthouden. Het is veel en er zijn veel diverse verhalen dat ik ze door elkaar haal. Hopelijk word het beter en duidelijker naarmate ik het verhaal vorder.

Conclusie

Het verhaal leest makkelijk weg, maar de vele personages kan ik helaas niet volgen. Dat ligt voor mij aan de keuze van de hoeveelheid personages gevolgd worden en niet aan de schrijfstijl.

De actie scènes vind ik aan de korte kant. Die had ik zeker vaker willen zien. Het verhaal leest zeker lekker weg dus daarom geef ik het boek 3 sterren. Ik hoop dat er meer duidelijkheid in het volgende boek komt na de introductie van alle karakters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *