Joann’s weg naar zelfliefde ~ Joann van den Herik

Ik vind dit een enorm belangrijk onderwerp die besproken moet worden en voor velen, waaronder ik ook voor een slecht lichaamsbeeld hebben gezorgd in de huidige maatschappij.

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 288 bladzijdes
  • Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
  • EAN : 9789024598380
  • Young adult – body positiviteit

Beschrijving

Een inspirerend en krachtig boek van curvy model Joann van den Herik over bodypositivity en zelfacceptatie

In Joann’s weg naar zelfliefde vertelt influencer en curvy model Joann van den Herik hoe een onzeker meisje met een maatje meer uitgroeit tot curvy model. De jonge rolmodel uit Kaatsheuvel was finalist in Curvy Supermodel 2018 en staat bekend om haar bodypositivityposts op social media waarin ze dagelijks duizenden mensen inspireert om van het leven te houden en het belang van het uiterlijk te relativeren. In dit boek volgt de lezer het verhaal van Joann’s alter ego JoJo, die worstelt met de grote impact van het huidige schoonheidsideaal op haar leven. Als grote, stevige meid krijgt JoJo vaak ongevraagd adviezen om af te vallen. Ook wordt er regelmatig lacherig gedaan over haar gewicht. Ze krijgt het gevoel dat haar lichaam er niet mag zijn, iets wat versterkt wordt door de beelden in tijdschriften, op tv en social media. Ze probeert uit alle macht in het perfecte plaatje te passen, maar verliest zichzelf hierdoor steeds meer. Tot ze hoort over bodypositivity: elk lichaam mag er zijn en verdient liefde en respect. Beetje bij beetje leert ze om minder onzeker te zijn over zichzelf. Ze besluit haar zoektocht naar zelfacceptatie en zelfliefde op social media te delen én om te gaan voor haar allergrootste droom… Met QR-codes met extra’s en een stickervel met affirmaties om je leven een positieve wending te geven

Voor het lezen

Ik zag een leuk pakket voorbij komen met dit boek. Een fijne pre-order die ik maar gelijk besteld heb van een cadeau bon van mijn verjaardag! Ik ben enorm benieuwd naar dit boek, want ik heb door de jaren heen ook een haat-liefde verhouding gekregen met mijn lichaam, zeker sinds corona.

Tijdens het lezen

Ik herken veel in het verhaal. Jongeren kunnen echt bruut zijn als je te zwaar wordt. Ik heb altijd wel curves gehad in mijn tienerjaren en ben nu zeker een maatje 42/44 zoals Jo. Je moet je omringen met de juiste mensen, maar Jo kan ze niet vinden. Dieet is een groot begrip bij hun in de groep en dat zorgt voor een echte mindfuck bij Jo wat logisch is. Ik hoop dat ze snel een oplossing kan vinden om meer van zichzelf te houden.

Conclusie

Het verhaal leest lekker weg. Je leest over Jo de vriendengroep, de invloed van Social media en haar leven thuis. Het zijn allemaal pittige momenten , want vaak speelt er toch iets op bepaalde vlakken. Vroeger was je mooi als je wat voller was, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Gelukkig is er een groep die er voor strijd en Jo gaat nog een hoop ontdekken.

Ik heb genoten van dit verhaal doordat het zo herkenbaar en open geschreven is. De weg is zwaar en absoluut niet in een rechte lijn, maar het is mooi hoe de positieve invloeden naar voren komen. Ook de extra QR codes zorgen voor een extra dimensie . 5 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *