De falling in love montage ~ Ciara Smyth

Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Dit is absoluut een cover buy. Ik zag de cover, 2 meisjes met een reuzenrad en wist dat ik dit boek wou lezen.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback
  • April 2021
  • 336 bladzijdes
  • EAN : 9789045124810
  • Uitgeverij Querido
  • Young adult – liefde

Beschrijving

De cynische Saoirse (17) gelooft niet meer in de liefde. Ze is vastbesloten om nooit meer aan een serieuze relatie te beginnen. Tot ze op een eindexamenfeestje Ruby ontmoet. Die daagt haar uit tot een experiment: een zomer vol klassieke dates die zo in een romantische comedy zouden passen, en die eindigt zodra vakantie voorbij is – geen verwachtingen van eeuwige liefde, geen gebroken harten, geen gezeur.
Klinkt als een perfect plan, maar Ruby en Saoirse vergeten één ding: aan het einde worden de personages in de film altijd écht verliefd.

Voor het lezen

Ik ben zo nieuwsgierig naar dit verhaal! Ik ga er open in. Ik heb alleen de cover gezien, wat stukjes gelezen via Social media en ik wil gewoon graag beginnen. Ik heb dus geen idee wat voor verhaal ik ga lezen. Toen ik hem vaker voorbij zag komen via de socials kon ik niet achterblijven om hem ook gelijk te lezen

Tijdens het lezen

Het verhaal pakt je vanaf het begin. Het leest lekker weg en je springt gelijk in het leven van Saoirse. Haar relatie met haar vriendin is net uit en de hoop op liefde is opgegeven. De eerste break-up, ik voel je. Het voelt alsof je wereld in elkaar stort en je nooit meer zal kunnen opstaan.

Ze maakt een plan. Ze gaat met Ruby de zomer door brengen door scènes na te spelen voor 1 zomer. Geen verplichtingen, geen hart pijn als het over is en geen gezeur. Ik zie onheil aankomen van ver af!

Conclusie

Natuurlijk gaat het niet zoals Saoirse wilt. Je kan niet leuk doen en alles platonisch houden. Er komen momenten dat de diepgang dieper word en probeer dat maar eens tegen te houden. Haar leven word niet alleen in de liefde op zijn kop gezet, maar ook thuis en in haar vrienden groep. Ik voel met haar mee. Er gebeurt zo veel en je voelt je een heel ander mens na de dingen die je meemaakt! Je wilt als kind ontwetend blijven en genieten van je schooltijd, maar soms ben je verplicht om snel op te groeien zoals bij Saoirse het geval is.

Ik kan zo genieten van hun lijst, hun avonturen samen en vooral de groei die ik door het boek heen zie. Ik heb enorm lang getwijfeld met de ranking, maar dit boek wil ik vaker gaan lezen dus het krijgt zeker de volle 5 sterren van mij! Het is een heerlijk zomers boek vol liefde, avontuur en romantiek. Is het erg als ik nu verlang naar een cliché scene naspelen zoals een dagje kermis of bootje varen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *