Amarant ~ Emmelie Arents

Ik ben erg benieuwd naar dit boek! Ik weet dat Emmelie heerlijk schrijft dus ik kijk nu al uit naar dit nieuwe avontuur.

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 325 bladzijdes
  • Hamley books
  • EAN : 9789464510072
  • Young adult ~ spanning

Beschrijving

Ceda is een Creatie, geboren om te sterven. Wanneer de dag aanbreekt dat ze haar lichaam moet afstaan, beseft ze hoe graag ze wil blijven leven. Haar Maker helpt haar uit de instelling ontsnappen, maar buiten de vertrouwde muren wacht een verschrikkelijke waarheid. Arelle behoort tot de laagste klasse van de samenleving. Ze leeft elke dag in angst, wetende dat zij of haar geliefden voor orgaandonatie kunnen worden geselecteerd. Geleid door haar haat voor leider Derix Silas, besluit ze om mee te werken aan het plan van STORM, een organisatie die het systeem wil vernietigen.

Voor het lezen

Geef toe, deze cover alleen al is een cover buy. Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Ik ben benieuwd waar het over gaat en of het verhaal mij in een keer pakt of dat ik in moet komen.

Tijdens het lezen

Het verhaal trekt mij gelijk in de verhaallijn. Je leert Arelle kennen en later Ceda. Er zijn niet enorm veel karakters die een bijrol spelen waardoor je het verhaal makkelijk kan volgen. Ik kan mij zeker in de haat vinden die Arelle voelt. Ik zou ook niet kunnen leven in een leven waarvan je weet dat je weg getrokken kan worden en het leven stopt.

Het verhaal van Ceda is enorm interessant en ik ben benieuwd naar meer. Je ziet de reis die ze aflegt en de vragen die ze heeft. Wat zal er gebeuren? Hoe zal het aflopen?

Conclusie

Wat een verhaal! Ik zat heel de tijd diep in het verhaal. Het zal je niet verbazen dat ik het in 1!!!! Dag heb uitgelezen. Voor mij is dat een primeur, want vaak doe ik een week over een boek! Ik heb dus zo goed in het verhaal gezeten dat ik niet kon stoppen. Ik kan niks anders zeggen dan dat het verhaal vloeiend leest met zo een hoge spanningsboog. Ik snap de emoties, de verwarring en vooral de mindset naar gerechtigheid, want als er iets is wat echt niet kan is het oneerlijkheid.

De welverdiende 5 sterren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *