De pijn die wij verbergen ~ Monica Haak

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Wij verbergen allemaal iets, maar vaak eist het zijn tol.

Specificaties

  • Nederlands
  • 320 bladzijdes
  • April 2022
  • Hamley books
  • EAN: 9789464510164
  • Young adult

Beschrijving

Als Fleur op haar Instagram-story een vervelende reactie krijgt van een anoniem account, neemt ze het eerst niet zo serieus. Maar als er steeds gemenere berichten volgen, wordt Fleur beetje bij beetje overgenomen door haar angsten. Hoe kunnen berichten zoveel pijn doen? Wie zit er achter dit account? Fleur heeft hulp nodig om de ballen in haar leven hoog te houden, maar als je niet meer weet op wie je kunt vertrouwen… Fleurs beste vriend Matt heeft zijn eigen struggles. Zijn nieuwe vriendin lijkt het niet goed met Fleur te kunnen vinden en hij heeft veel studiekeuzestress. Matts strenge ouders hebben een andere toekomst voor hem voor ogen dan hijzelf. Ook bij hem bouwt er een hoop spanning op, maar hij weet niet hoe hij hiermee om moet gaan…

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar dit boek van Monica. De cover vind ik enorm mooi net zoals het onderwerp. Iets wat ik altijd zwaar heb gevonden is mijn schooltijd. Pesters zijn er altijd en als je het mikpunt bent is het helemaal moeilijk, maar nu Social media een steeds grotere rol krijgt is het nog erger.

Tijdens het lezen

Je bent benieuwd naar wie er achter Fleur aan zit. Je wilt meer weten en gaat gelijk mee zoeken naar wie het zou kunnen zijn. Je hebt natuurlijk je vermoedens, maar klopt je onderbuik gevoel ? Je kijkt mee achter de schermen bij haar musical, maar ook naar hoe het zit met haar vrienden en familie.

Conclusie

Ik heb genoten van Fleur haar verhaal. Ik zat vol in het verhaal en zocht mee. Het einde zag ik echt niet aankomen. Je ziet hoe Fleur in de problemen komt met wie ze zelf is doordat ze zelfs haar omgeving niet vertrouwd. Je ziet dat het thuis ook niet super gaat en ziet hoe het ene probleem het andere volgt. Ik kan helaas mee voelen met wat zij meegemaakt heeft. Pesten is echt verschrikkelijk en zorgt niet alleen voor onzekerheid , maar ook voor zo veel twijfels en afzondering. Monica heeft dit goed belicht en je voelt mee met de personages. 5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *