Rick ~ Alex Gino

Ik ben benieuwd naar het boek Rick gezien ik George heb gelezen!

  • Nederlands
  • 240 bladzijdes
  • Kluitman
  • Oktober 2021
  • IBSN : 9789020674637
  • Jeugd 10+ gender identiteit

Beschrijving

Rick maakt zich niet zo snel druk. Ook niet wanneer zijn beste vriend Jeff zich gedraagt als een pestkop of als zijn vader grapjes maakt over dat hij geen vriendinnetje heeft. Hij staat eigenlijk nooit echt stil bij wie hij nou precies is. Totdat hij naar de brugklas gaat. Zelf wil hij er niet zo’n big deal van maken, hij is toch gewoon nog dezelfde persoon met dezelfde beste vriend? Maar iedereen om hem heen blijft maar vragen of hij al leuke meisjes (of jongens) heeft ontmoet. Gek genoeg vindt Rick niemand op die manier leuk, hij kan zich zelfs niet voorstellen dat dat ooit zal gebeuren. Stiekem gaat hij naar de Rainbow Spectrum, een naschoolse club die verschillende genderidentiteiten en seksualiteiten ondersteunt, ook al maakt Jeff die club belachelijk en pest hij de leden zelfs. Elke zondag gaat Rick op bezoek bij zijn opa, die hem, door een eigen geheim te onthullen, aanmoedigt om zichzelf te zijn en op te komen voor wat hij belangrijk vindt.

Voor het lezen

Ik heb vorig jaar George gelezen, dus toen ik Rick zag liggen was ik gelijk getriggerd om deze ook te gaan lezen. Ik ben benieuwd!

Tijdens het lezen

Ik vind de geschreven vorm erg vervelend lezen. Het is vanuit buiten geschreven en ik heb gemerkt dat ik liever vanuit de ik persoon lees. Ik vind het wel makkelijk lezen als ik door het perspectief heen kijk. Mooie grote letters, makkelijk te lezen en goede uitleg. Je kan ook goed de emoties peilen wat erg fijn is.

Conclusie

Het is een leuk vervolg op George. Je hoeft George niet perse gelezen te hebben, maar er worden wel wat linkjes gelegd naar zijn boek. Het is mooi om te zien hoe Rick zichzelf leert kennen en mensen om zich heen vind die ook aan het ontdekken zijn wie ze zijn en dat hij zichzelf meer gaat begrijpen en respecteren. Iedereen is uniek op hun eigen manier! Het is absoluut een boek wat ik op de verplichte leeslijst zou zeggen op de basisschool in groep 7/8. Het is toch een moment in het leven dat je jezelf leert kennen zeker zo vlak voor de middelbare school. Zo leer je jezelf ook beter kennen en respect te hebben voor andere mensen en mede leerlingen. Ik geef het boek daarom 4 sterren. Het leest makkelijk weg al vind ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *