De turfheksen ~ Joris van Leeuwen & Sabastiaan Smits

Ik kende dit boek niet, maar werd getipt door Marieke! Dus ik ben benieuwd naar deze dunne boekjes!

  • Nederlands
  • 80 bladzijdes
  • 24 september 2021
  • Schrijvers punt
  • Kind/jeugdboek fictie – heksen
  • ISBN : 9789083194103

Beschrijving

Het is 1213. De eerste turfstekers komen naar De Wildernis, het woeste moerasgebied aan het Soete Meer. Zo ook Oda en haar familie. Ze willen er een dorpje bouwen en in vrede leven. Maar ze verstoren de rust van de Turfheksen, die al jaren in het moeras wonen. Als wraak eisen de Turfheksen elke maand een varken van de kolonisten. En laat Oda’s huisdier Boink nou net een varken zijn. Oda gaat op zoek naar de Turfheksen om ze uit het moeras te verjagen. Ze is zeker stoer voor een meisje en een prima boogschutter, maar of ze tegen twee woeste heksen op kan?

Mening

Ik ben erg benieuwd naar het verhaal. Ik hou van verhalen met heksen, want vind magie gewoon leuk! Ik denk dat dit een jeugdboek is dus ik ga het zeker ook door die ogen bekijken.

Wat een leuk verhaal! Het had soms wat meer details mogen hebben, maar ik zag de plottwist aan het einde niet aankomen. Het is erg leuk en vlot geschreven en zal het zeker aanraden om kinderen te laten lezen. Met de 80 bladzijdes is het een mooi begin om je kind meer te laten lezen. 4 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *