Ik zie je in de kosmos ~ Jack Cheng

Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Het gaat over een jongen die dol is op ruimtevaart en op avontuur gaat met zijn hond. Ik ben benieuwd waar zijn avonturen naartoe gaan en wat hij gaat beleven

  • Nederlands
  • 272 bladzijdes
  • Karakter uitgevers
  • Maart 2017
  • EAN : 9789045212326
  • Literaire roman

Beschrijving

Wat zou jij doen als je alleen woonde met je moeder die som haar ‘stille dagen’ heeft en je een iPod de ruimte in wilt sturen om aan buitenaardse wezens uit te leggen hoe we hier op aarde leven?
De 11-jarige Alex Petroski woont in Rockdale, Colorado, samen met zijn moeder en zijn hond, die hij heeft vernoemd naar zijn grote held, de astronoom Carl Sagan. Hij zorgt voor zijn moeder, die soms dagenlang in bed ligt en niet aanspreekbaar is. Zijn droom is om zijn goud geverfde iPod de ruimte in te sturen, net zoals Sagan in de jaren zeventig heeft gedaan met een gouden plaat. Hij spreekt al zijn belevenissen in op zijn iPod, gericht aan intelligente buitenaardse wezens die deze misschien op een dag in de ruimte vinden.

Voor het lezen

Dit boek lijkt mij een erg emotioneel verhaal. Een jongen en een hond die samen op avontuur gaan , ik heb nu al zin om het verhaal te lezen als kinder en dierenvriend

Tijdens het lezen

Het is anders om de opnames te lezen, maar aan de ene kant ook wel fijn. Het is soms in dialoog geschreven, maar vaak gewoon normaal. Het is een slimme jongeman die weet hoe hij dingen gedaan kan krijgen, maar hij is wel gevaarlijk bezig door contact te leggen met onbekenden. Het is erg herkenbaar dat hij zo snel en jong al zelfstandig is, ik heb dat namelijk ook gehad en herken daarom ook zijn frustraties.

Conclusie

Het is een leuk verhaal om een keer te lezen. Het is leuk, vernieuwend en plezierig om het vanuit een kindperspectief te lezen. Hij is slim en ik ben blij om te zien dat de omgeving er steeds beter mee om kan gaan. Ik vind het einde helaas niet leuk, een open einde ! Ik had graag gezien dat er nog 2 hoofdstukken bij kwamen om het goed af te sluiten.

Ik geef het boek *** 3 sterren omdat het leuk om te lezen is en een keer wat anders. Ik zou niet snel nog zo een boek of dit boek oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *