Lichter ~ William Cortvriendt

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik heb er vaak mee in mijn handen gestaan , maar nu ga ik hem lezen!

  • Nederlands
  • 250 bladzijdes
  • Uitgeverij lucht
  • Januari 2018
  • IBSN : 9789463622691
  • Gezondheid & psychologie

Er zijn nauwelijks onderwerpen waar zoveel onzin over ons is uitgestort als over ons gewicht, afvallen, en hoe we er uit zouden willen of moeten zien. Zo blijkt dat de oorzaken van overgewicht en obesitas niets te maken hebben met te veel eten of te weinig bewegen! Het door de meeste artsen en diëtisten voorgeschreven ‘meer bewegen en minder eten’ faalt dan ook in nagenoeg 100 procent van de gevallen en behoort tot de belangrijkste medische missers ooit. Afvallen is daarmee een lucratief onderwerp geworden voor kwakzalvers, dieetgoeroes en verkopers van dieetproducten.

In zijn nieuwe boek LICHTER analyseert Cortvriendt stap voor stap wat de epidemie van overgewicht en obesitas heeft veroorzaakt en komt tot verrassende maar logische conclusies over maatregelen die overgewicht en obesitas wel voorgoed laten verdwijnen. En dit zonder dat je honger hoeft te lijden, onsmakelijk hoeft te gaan eten of dure dieetproducten hoeft aan te schaffen. Eindelijk!

Voor het lezen

Het onderwerp spreekt mij erg aan. Ik merk om mij heen en vooral aan mezelf dat de verleiding sinds corona voor ongezond eten enorm groot is, maar wat is hier de oplossing voor?! Hopelijk komen we er achter!

Tijdens het lezen

De auteur heeft interessante hoofdstukken gemaakt en boeiend geschreven. Het is wel enorm gericht op diabetes en suiker. Natuurlijk is dat een enorme boosdoener deze tijden gezien het overal in verwerkt zit. Toch blijf ik geboeid door lezen, maar na een paar dagen ben ik wel toe aan wat luchtiger dus op de helft leg ik hem aan de kant om later verder te gaan.

Conclusie

Het is zeker een interessant boek. Ik heb geprobeerd om zijn programma hoe word ik 100 te vinden, maar kan helaas alleen de boeken en niet de serie vinden. Het is fijn om verhalen van mensen te lezen die ervaring hebben met de leefstijlveranderingen en ik zie steeds vaker het advies komen om minder koolhydraten te eten. Zo is het in dit boek ook. Meer vetten, minder koolhydraten en geen suikers.

Het was een fijn boek om te lezen en heb ook veel geleerd. Ik zal hem niet nog een keer lezen, maar zeker wel aanraden voor mensen die meer willen weten over stoppen of minderen met medicatie en die dan een leefstijlverandering willen. 4 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *