Middernacht bibliotheek ~Matt Haig

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Naast de goede verhalen die ik gehoord heb vind ik de cover super mooi! Je pakt hem gelijk op omdat je nieuwsgierig bent en ik ben benieuwd naar waar het verhaal naar toe gaat. Ik zou in een ander leven willen proberen hoe het is om met dieren te werken, voor de klas te staan of op de kinderopvang. Gastouder lijkt mij ook super mooi of een eigen bedrijf met je dieren, honden uitlaten of een katten cafe. Zoveel dingen die ik zou willen proberen!

  • Nederlands
  • 318 bladzijdes
  • Uitgeverij Lebowski
  • Juni 2021
  • Ean ; 9789048860074
  • Literaire roman

Beschrijving

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen?

Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wél bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard?

Voor het lezen

Naar dit boek ben ik enorm benieuwd! Ik heb vaak nagedacht wat er zou gebeuren als ik andere keuzes zou maken, dat denk ik nu nog wel eens. Ik ben zeker blij met keuzes die ik gemaakt hebt, maar wat als ik sommige keuzes eerder gemaakt had?

Tijdens het lezen

Ik vind het verhaal nu al interessant, je hebt een theorie over hoe het zal verlopen, maar nooit klopt het. Ik snap wel waarom Nora depressief was. Het leven is ook zo evil sometimes. Ik vind het leuk om te zien hoe ze haar andere levens in stapt en conclusies kan trekken na die ervaringen. Je ziet dat ze gegroeid is door de jaren heen, want soms gaat ze naar een andere versie van haar zelf en denkt ze, waar is mijn zelfrespect ? Waarom laat ik dit toe?!

Ik ben nu al benieuwd naar wat ze nog meer gaat beleven en of ze door de poort gaat stappen of toch naar een van haar levens wilt gaan

Conclusie

Wat een prachtig verhaal! Je ziet vele perspectieven van Nora haar verhaal. Ze probeert meerdere levens uit en komt andere mensen tegen uit andere levens en weet dingen over ze die ze niet hoort te weten.

Dit boek heeft mij wel een stukje meer dankbaarheid voor het leven gegeven en laten zien dat je zelf de keuzes moet maken en zelf dankbaar moet zijn voor de keuzes die je maakt en anders andere dingen moet gaan doen. Het boek zet je weer met beide benen op de grond en laat je genieten van de filosofie achter Nora haar leven. Absoluut 5 sterren *****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *