Het leven volgens Pippa Leeuwenhart

Dit is absoluut een boek dat ik op de middelbare school zou lezen. Leuke teksten, niet te lang en goed onderbouwd.

Sinds de scheiding van haar ouders heeft Pippa twee totaal verschillende levens. Doordeweeks woont ze bij haar moeder en hun paarden in een oude gare boerderij op het Platteland. En in het weekend woont ze bij haar vader in een poepchic appartement in de Grote Stad. Om lichtelijk gek van te worden.
Gelukkig heeft ze haar dagboek. Daarin beschrijft (en tekent) Pippa wat ze meemaakt, maar zoekt ze ook verwarrende zaken uit, bijvoorbeeld over gevoelens (wat zijn het eigenlijk en waarom veranderen ze zo makkelijk?), vriendschap (hoe komt het dat je bij elke vriendin net iemand anders bent?) en verliefdheid (hoe weet je of je verliefd bent op het verliefd zijn of écht verliefd?)
En dan moet Pippa een keuze maken waar zelfs haar dagboek haar niet bij kan helpen.

Mening

Ik heb genoten van het boek. Ik voelde mij weer het tienermeisje van 10 jaar geleden die in haar dagboek schrijft om te reflecteren en met oplossingen te komen voor dingen waar ik tegen aan loop. Ik kom ook uit een gebroken gezin, maar had slecht contact met mijn vader dus zag hem zelden . Gelukkig lag er bij mij geen druk op om te kiezen bij wie ik ging wonen, al moest ik uiteindelijk wel bij een andere ouder gaan wonen . Het lijkt mij moeilijk als je met beide een band hebt en 2 hele verschillende thuis situaties . Ik geef het boek 5 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *