Losgeweekt – Jennifer Wagemans

Iedereen gaat op vakantie om andere gedachtes te hebben en om uit die sleur te komen. De strandjutter heeft prachtige verhalen te vertellen, maar wat als de vakantie weer eens ophoud?

Tijdens een week vakantie probeert Siem haar hoofd leeg te maken door uit te waaien op het strand. Daar ontmoet ze jutter Rolf per toeval en hij vult haar hoofd juist met bijzondere verhalen. Tijdens een week vakantie probeert Siem haar hoofd leeg te maken door uit te waaien op het strand. Daar ontmoet ze jutter Rolf per toeval en hij vult haar hoofd juist met bijzondere verhalen. Deze nuchtere oude man heeft behoorlijk wat eigenaardige schatten veroverd in zijn tijd die hij maar al te graag tentoonstelt in zijn museum. Zijn fratsen maken Siem meer dan eens aan het lachen, maar af en toe gaat ze met een brok in haar keel terug naar haar vakantiehuisje. Loopt hun opbloeiende vriendschap uit op een hartverwarmend en -verscheurend afscheid?

Mening

Een mooi verhaal over een ontmoeting met een schatzoeker. Een vrouw is opzoek naar rust door haar drukke baan en zoekt het bij hem. Hij vertelt haar de mooiste en avontuurlijke verhalen uit zijn leven en zij komt iedere dag terug. Het is een verhaal dat eenzaamheid, liefde en bonding laat zien, maar ook hoeveel impact het heeft op mensen in de omgeving. Aan het einde word veel duidelijk en de mooie verhalen die je te horen krijgt zijn zeker vertederend. Ik had alleen gehoopt op een klik met het verhaal, ik voel mij een buitenstaander die mee kijkt in plaats van dat ik deel ben van het verhaal daarom de 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *