Tbs ~ Natasza Tardio

Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Het zal je maar overkomen dat een van je ouders thuis komt met een tbs’er. Hoe zou jij reageren?

Maya’s leven is zoals het zou moeten zijn: ze heeft een hilarische beste vriendin, een date met de leukste jongen van de school en ook best prima ouders. Maar dan wordt alles anders. Maya’s moeder wordt verliefd op een cliënt: tbs’er Nico D.
De affaire wordt breed uitgemeten in de media en vanaf dan weet het hele dorp ervan. Het gaat van kwaad tot erger: Maya wordt gepest op school, die leuke jongen kijkt niet meer naar haar om en dan besluit haar vader zijn koffers te pakken. En het ergste van alles is nog wel dat Nico binnenkort vrijkomt en haar moeder doodleuk verkondigt dat haar nieuwe liefde bij hen komt wonen.
In Maya’s ogen veranderen moordenaars niet, ook niet na een paar jaar dwangverpleging. Hoe kan ze haar moeder daarvan overtuigen? En wat als die gevaarlijke gek straks echt bij hen intrekt?

Mening

Ik snap echt niet hoe hoe je hele carrière en je gezin op het spel kan zetten voor een tbs’er. Is het het echt waard? Gaat je gezin hier mee akkoord? Wat vind de media hiervan? Is het geen gevaar voor je gezin? Al deze vragen worden beantwoord in het boek en het las lekker weg. Ik geef het verhaal 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *