Dromer ~ Saskia Maaskant

Het verhaal spreekt mij aan dus ik kan niet wachten om te beginnen. Ben best een dromer van mezelf, maar denk toch meer een doener

  • Nederlands
  • Augustus 2016
  • Ean : 9789059088030
  • Young adult

Beschrijving

Ben jij een dromer? Of een doener? Een denker? Of een beslisser? Stel dat de keuze voor jou wordt gemaakt. En dat je het daarmee moet doen… In de wereld van Dromer, Mila en William regeren de beslissers met ijzeren hand vanuit de Citadel. Maar Dromer voelt zich geen denker. William is meer dan een doener en Mila is iets wat eigenlijk niet kan. Ze verlangen naar een leven in vrijheid. Dan horen ze over een eiland waar je jezelf kunt zijn. Een ontsnapping aan de Citadel. Wentel je in een wereld van weigeraars en durvers, waarin het verleden en heden soms flinterdun van elkaar gescheiden zijn en vrijheid misschien wel een illusie is.

Voor het lezen

Dit boek ligt al een aantal jaar op de plank te wachten voor een goed moment. Ik ben al een keer eerder begonnen maar snapte het niet dus na een paar hoofdstukken afgehaakt. Nu ik het boek weer in mijn vizier had pakte ik het op. Wat zal ik zijn? Een dromer, Hmm nee. Ik denk een doener, denken en beslissen laat ik wel aan andere over.

Tijdens het lezen

Ik word afgeleid door de tekens in de hoek van de uren. Ik snap het niet goed, maar let er niet op. Het zal later vast duidelijk worden. Ik vind dromer een leuke jongen, maar wat heeft die jongen het zwaar! Ik ben benieuwd naar waar het verhaal toe gaat. Ik ga zeker snel verder lezen, nu ik over 1/4 van het boek ben. Het word nu duidelijker en ik heb er zin in!

Conclusie

Ik had enorm moeite om in het boek te komen, maar toen ik eenmaal visie had op wat de visie is kon ik genieten van het avontuur. Ik vind Mila super leuk, maar wat een girl! Dat doe je echt niet! Ik heb genoten van de spanning die je zag bij de verschillende groepen en het uiteindelijke slotstuk. Het maakt het stroeve begin zeker goed! Daarom krijgt het boek 4 sterren, want het is super goed bedacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *