De verleiding ~ Stine

Wie is er tegenwoordig niet verslaafd aan de schermen om ons heen. Ik ben benieuwd naar het boek om die reden

  • Nederlands
  • Uitgeverij kluitman
  • Oktober 2019
  • EAN : 9789020609585
  • Young Adult – verslaving

Beschrijving

Verslavende novelle van bestsellerauteur ­Stine Jensen Noor is totaal verslaafd aan haar telefoon. Terwijl ze op Insta ziet hoe haar vriendinnen naar de meest exotische oorden ­vliegen, moet zij van haar moeder naar een afkickkamp in… Ommen. Tot haar grote schrik moet ze haar telefoon voor een week in­leveren en de natuur in. Tijdens deze week ontmoet ze Rowan, een ­jongen van haar leeftijd, die kampt met een zware game­verslaving. Ze krijgen een bijzondere band en alles lijkt op een ­romantisch avontuur uit te draaien, tot hun verblijf plotseling een andere wending neemt. Samen komen ze erachter dat kampleider Tony ze niet van hun verslaving probeert af te helpen, maar hele andere plannen heeft… Kijk op www.kluitman.nl voor een gratis lesbrief over dit boek.

Mening

Ik herken het veel op je telefoon zitten en afleiding zoeken ook. Ik heb er vooral last van gekregen toen ik van de middelbare school af ging. Mijn leven veranderde in samenstelling, vrije tijd en tijdsverdeling. Ik ben dit jaar wel wat bewuster omgegaan met mijn schermgebruik waardoor ik 80 boeken heb kunnen lezen! Enorm blij mee!

Op dit kamp zijn niet alleen de problemen met de schermpjes maar meerdere problemen te zien. Je kan verslavingen maken op verschillende manieren. Het kan zich uiten in iets doen vanuit emoties zoals eten of sporten, maar ook in de zin van afleiding zoals telefoon gebruik of shoppen.

Aan het einde is een gave wending te zien. Ik vond het erg verrassend en leuk om het kamp te volgen. Ik had wel meer verwacht en daarom krijgt het boek 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *