Sprookje (3) – vlam in de pan ~ Tamara Haagmans

Ik ben benieuwd naar deel 3! Wie is er nu aan de beurt?

Op haar nieuwe werk komt Noortje onverwachts haar prinses op het witte paard tegen. Maar wat zullen haar ouders daarvan vinden? De vlam in de pan is een kort verhaal van Tamara Haagmans – auteur van De mooiste dag van je leven en Alles op het spel – en het derde deel in de Sprookjes bestaan-serie. Noortje woont met haar zeven broers in een groot landhuis net buiten Lang en Gelukkig Land, het amusementspark waar ze een baan heeft weten te bemachtigen, godzijdank met goedkeuring van haar strenge ouders. Ze wordt dag en nacht in de gaten gehouden en mag nergens naartoe zonder gezelschap van een van haar oudere broers. Wanneer ze op het park al snel een knappe prinses genaamd Jenna ontmoet, weet ze niet wat ze moet doen: Noortjes ouders weten niet dat ze op vrouwen valt en zullen haar bovendien nooit toestaan haar vrije tijd met Jenna door te brengen. Noortje moet samen met haar nieuwe prinses een manier vinden om zichzelf te bevrijden uit haar gouden kooi. Zullen haar ouders het ooit begrijpen?

Mening

Het is logisch om te zien dat er ouders moeite hebben met het loslaten van hun kinderen, maar de controle die uitgevoerd word is zeker enorm drukkend en stressvol. Je ziet Noor vechten om haar bestaan naast haar werk geheim te houden uit schaamte voor vooroordelen. Als haar leven verandert door een gebeurtenis durft ze de sprong te wagen en ervoor te gaan. Ze durft het gesprek weer aan te gaan, maar hoe zal dat verlopen ? Word het nog erger of word ze eindelijk meer losgelaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *