Huisje 13 ~ Elin Meijnen

Helemaal geen internet thuis, geen tv of andere elektrische apparaten. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken al doe ik soms wel een detox dag.

  • Nederlands
  • Paperback
  • Juni 2022
  • Blossom Books
  • EAN : 9789463493703
  • Young Adult

De nachtmerrie van elke tiener: een leven zonder wifi
Leestip van de Jonge Jury 2023!
Wanneer Ronja’s tot dan toe heel normale moeder verandert in een ‘wifiwappie’ en per se wil verhuizen naar een stralingsvrije zone, verandert alles voor Ronja.
In het vakantiepark waar ze komt te wonen is geen wifi, wat betekent dat ze niet met haar vriendinnen kan appen, maar ook dat huiswerk maken lastig is en ze berichten van school mist. En daar blijft het niet bij: Ronja’s moeder draaft steeds verder door in haar ideeën. Zo ver zelfs dat Ronja na een uit de hand gelopen feestje – met wifi – niet langer in het huis mag wonen. Ze krijgt haar eigen plekje in een van de leegstaande vakantiehuisjes. Dat klinkt misschien als een droom voor een zelfstandige puber, maar zonder stromend water en een werkende verwarming valt het vies tegen. En wat als ze er op school achter komen dat ze helemaal voor zichzelf moet zorgen?


Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd hoe een tiener het gaat doen zonder wifi. Hoezo heeft ze geen wifi en heeft ze hier geen last mee met haar sociale en school leven?

Tijdens het lezen

Je komt erachter waarom er geen wifi is en wat er bij haar thuis aan de hand is. Ik zou er niet aan moeten denken om geen wifi te hebben op mijn 15de. Ik zat toen minder op mijn telefoon, in die tijd nog een BlackBerry met hyves en weinig internet.
Als ik kijk naar nu dan is het echt wel de norm om sociaal te zijn.
Je hebt mailtjes van school, roosters van je werk online en al je vrienden hebben online platforms om je te bereiken. Ik vind het knap dat het haar lukt .

Conclusie
Ik heb enorme medelijden met haar. Het is vervelend om zo te moeten leven en hoe haar stiefvader en moeder haar hebben behandeld is echt niet oke. Je kan niet zo omgaan met een puber ! Je verdiend liefde, warmte en geborgenheid. Ik snap de reactie van de omgeving heel goed.
Het verhaal leest goed weg en heeft een mooie ontknoping, anders dan ik in eerste instantie had bedacht, maar wel als optie had gehouden . Daarom geef ik het boek 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *