Intermittent living ~ Siebe Hannosset

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Ik ben onderzoek aan het doen hoe ik weer mijn gezondste en fitte zelf kan worden. Ik ben benieuwd naar de handvatten

  • Paperback
  • November 2022
  • Uitgeverij borgerhoff & lamberigts
  • EAN : 9789463938570
  • Zelfontwikkeling & gezondheid

De vraag is niet óf we ziek zullen worden, maar wanneer. Een zittende levensstijl, een hoogcalorisch voedingspatroon, emotionele stress en duizenden andere toxines stellen je immuunsysteem en gezondheid dagelijks op de proef. Intermittent Living geeft wetenschappelijk onderbouwde, concrete adviezen voor de sluimerende gevaren die onze moderne maatschappij met zich meebrengt, of je nu specifieke aandoeningen hebt of ‘blaakt’ van gezondheid. Iedereen heeft er baat bij. Gebeten en genezen. Siebe Hannosset vertelt in dit boek hoe hij de tien jaar durende strijd tegen de ziekte van Lyme kon winnen dankzij Intermittent Living. Word ook kerngezond en ontdek: – Hoe je door te stoppen met ademen meer energie en een betere focus krijgt – Waarom koude douches je beschermen tegen overgewicht en diabetes – Dat intermittent fasting onmisbaar is om gezond oud te worden – Hoe variatie in je voeding je geluk bepaalt – Wat dorst met je zelfvertrouwen doet

Siebe :

Voor het lezen

Mijn aandacht is gewekt. Ik ken intermittent fasting ( 6 uur eten, 18 uur vasten ) , maar het leven ken ik nog niet. Ik verwacht dat veel aspecten van je leven aan bod zullen komen en tot een geheel komen om je ideale leven te leiden.

Tijdens het lezen

Ik lees het persoonlijke verhaal van Siebe en vind het enorm boeiend om te lezen. Iedere keer pak ik het boek erbij en wil ik meer weten. Soms is het te theoretisch voor mij, iets te uitgebreid kwa diagnose, bloedtesten en dat soort dingen dat ik afdwaal, maar als je daar doorheen kijkt dan zie je een prachtig verhaal staan. Je leest de vermoeidheid, de radeloosheid, maar ook de kracht ondanks de onwetendheid. Hij is doelgericht en gaat het oplossen, ookal moet hij een zware kuur ondergaan en zijn leven omgooien.

Conclusie

Het verhaal start mooi met zijn eigen verhaal. Het geeft de lezer hoop en maakt nieuwsgierig naar wat er gebeurt is en hoe hij het aangepakt heeft. Je kon in de inleiding al de kopjes lezen en dat zijn zeker onderdelen waar ik mee bezig ben. Ik vind het moeilijk om nog een balans te vinden, want ik wil teveel tegelijk aanpakken, maar dit boek kan je handvaten geven en tips om meer te doen.

Iets wat mij enorm helpt en wat ik hier ook in terug lees zijn de meditaties, ( meditation moments gebruik ik) op tijd slapen en opstaan als ik wakker ben, beweging in het dagelijks leven en later ontbijten. Ik werk bijvoorbeeld het beste op een lege maag , maar omdat ik om half 7 al werk wilt mijn lichaam vaak om half 10 al wat eten, maar soms rek ik het uit tot de lunch als de honger niet sterk genoeg is, want dan is het trek.

5 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *