Roest ~ Jasper Polane

Tijd om gelijk door te gaan met het tweede deel van de serie ! Ik vind de style van Jasper altijd fijn weg lezen dus ik ben benieuwd!

  • Nederlands
  • Paperback
  • 200 bladzijdes
  • Juli 2019
  • Uitgeverij Quasis
  • EAN : 9789492099419
  • Fantasy – sci-fi

Magistraat Sam Peeters werkt voor het Internationale Mars Akkoord, dat de koloniën op de rode planeet overziet. Ze reist tussen nederzettingen om de wet te handhaven en recht te spreken. Wanneer in Lowellkanaal het lichaam van een meisje wordt gevonden, gaat Sam op onderzoek uit. Sam is een rode dochter: zeven jaar geleden werd ze geïnfecteerd met een technovirus dat haar DNA heeft herschreven. Niet helemaal menselijk meer en doodsbang om verder te muteren probeert ze haar werk zo goed en zo kwaad als het gaat uit te voeren. Intussen komen de brokstukken van een uit zijn baan geslagen maan snel dichterbij. Er is niet veel tijd meer voordat ze op Mars zullen neerstorten. Zal de inslag het einde betekenen van de Martiaanse samenleving? ‘Roest’ is een futuristische thriller die zich afspeelt in het universum van ‘De Zwijgende Aarde’. De Zwijgende Aarde ‘De Zwijgende Aarde’ is een reeks van vijf sciencefictionromans die elk door een andere auteur is geschreven, maar die zich in hetzelfde universum afspelen. Elk boek is los te lezen, maar als je ze allemaal leest krijg je een breder beeld van de gebeurtenissen.

Voor het lezen

Na het eerste verhaal in de serie ben ik benieuwd naar het verhaal van Jasper. Ik vind zijn schrijfstijl heel fijn dus ben benieuwd naar wat hij gaat schrijven.

Mening

Het verhaal leest lekker weg. Er is een dame, Sam geïnfecteerd met het virus van de rode dames. Ze is nog niet helemaal gemuteerd en probeert dat zo lang mogelijk zo te houden . Dat is niet handig met haar werk en dat merk je soms ook wel. Zal ze haar stukje menselijkheid kunnen behouden of toch niet ?

Het einde was geen verrassing voor mij, maar het leest wel zo alsof de dames een brein hebben van een neanderthaler. De prioriteiten die er zijn zijn kort door de bocht, maar ook wel enigszins logisch. Ik heb genoten van het verhaal. Er zit actie in, een stukje zelfontwikkeling op verschillende gebieden en je leest meer over de planeet. Voor mij dus 4 sterren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *