Revolte ~ Jorrit de Klerk

Ik heb de serie al een tijd staan, dus ik heb september omgedoopt tot de zwijgende aarde serie maand. Heb jij de boeken al gelezen?

  • Nederlands
  • Paperback
  • 200 bladzijdes
  • Maart 2019
  • Uitgeverij Quasis
  • EAN : 9789492099396
  • Fantasy & sci-fi

Raik Minnema’s droom komt uit als hij de promotie krijgt waar hij zijn hele leven hard voor heeft gewerkt. Morgenochtend om 6.00 GMT zal hij toetreden tot het management van de Vestakolonie in de asteroïdengordel. Helaas spat die droom uiteen als alle communicatie met de machtige aarde wegvalt en er een opstand uitbreekt onder de achtergestelde werknemers van de kolonie. Nu zit Raik gevangen binnen in een uitgeholde asteroïde. De enige persoon die hem kan helpen ontsnappen is een vrijgevochten piloot die een grondige hekel aan hem heeft. Terwijl Raik er alles aan doet om terug te keren naar zijn oude leven, begint de twijfel over de wereld waarin hij leeft en de droom die hij najaagt.

Voor het lezen

Ik ken het werk van Jorrit niet dus ben erg benieuwd naar wat jij ervan gebreid heeft. Ik lees zelden sci-fi maar ben benieuwd naar deze serie. Ik hoop dat Jorrit mijn hart kan veroveren voor deze serie.

Mening

Het verhaal leest in het begin moeilijk weg. Het is naar mijn idee iets te technisch voor een simpele ziel die ik ben. De promotie van Raik is ruw verstoord, maar wat gaat er nu gebeuren? De aarde heeft de communicatie gestopt dus hij is op zichzelf en haar aangewezen. Zal het hem lukken om vrij te zijn?

Ik heb ondanks de moeilijke start wel genoten van het verhaal. Het was voor mij erg inkomen en soms te technisch naar mijn mening. De onderlinge struikelblokken vind ik leuk om te lezen gezien ze niet altijd zonder slag en stoot gaan. Daarom geef ik het verhaal 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *