Titanium ~ Mara van Ness

Na de eerste 2 delen heb ik zin om door te gaan met de derde. Deze keer is het het verhaal uit het perspectief van Mara, de eerste vrouwelijke auteur uit de serie. Ik ben benieuwd!

  • Nederlands
  • 180 bladzijdes
  • Quasis uitgevers
  • EAN : 9789492099433
  • Science fiction

Titan, begin 24e eeuw. Het Las Vegas van het zonnestelsel. Vergok je geld in een van de casino’s, surf op de methaanzeeën of bezoek een van de ‘kuuroorden’ waar elke maas in de wet benut wordt om je levensduur te rekken zonder je belastingvoordeel kwijt te raken. Wanneer het contact met de aarde verbroken wordt, strandt wetenschapster Emmelie hier zonder geld of meetapparatuur. Om zich bezig te houden stort zij zich op haar oude liefde: theoretische natuurkunde. Tijdens haar zoektocht naar de Theorie van Alles stuit zij op een schandaal dat de manier van leven op Titan weleens op zijn kop zou kunnen zetten … Titanium is een absurdistische feel-good die zich afspeelt in het universum van De Zwijgende Aarde.

Mening

Stel je voor dat je vast zit op Titan en je geld is bijna op. Dan ga je opzoek naar een baantje. Als dat eenmaal gelukt is kom je een oude bekende tegen, maar die zorgt ervoor dat alles op zijn kop staat. Ga je mee in de drama of sluit je je ervoor af ?

Het is een heerlijk verhaal wat zich afspeelt in space met een heerlijk randje feelgood en het stuk sci-fi . Ik ben echt van het verhaal gaan houden en vind het enorm goed geschreven. Daarom geef ik het boek 5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *