Vluchteling ~ Johan Lubbers

Eindelijk een nieuw boek van Johan! Hier heb ik op zitten wachten !

  • Paperback
  • Nederlands
  • Augustus 2023
  • Uitgeverij zilverbron
  • EAN : 9789463084888
  • Fantasy & sci-fi

In het droge en hete Rimal waren Zonnemensen ooit cruciaal voor het winnen van de oorlog en de onafhankelijkheid van hun land. Inmiddels worden Zonnemensen steeds meer met argwaan aangekeken, Ze moest hier weg… ze was een vluchteling. In het droge en hete Rimal waren Zonnemensen ooit cruciaal voor het winnen van de oorlog en de onafhankelijkheid van hun land. Inmiddels worden Zonnemensen steeds meer met argwaan aangekeken, omdat hun krachten als gevaarlijk worden gezien. De kalief deelt die mening. Hij beveelt dat alle Zonnemensen zich moeten aangeven zodat ze naar een afgezonderde plek kunnen worden gebracht, waar ze niemand meer tot last zijn. Yassir is content met zijn leven: hij gebruikt zijn Zonnekracht om mensen te vermaken. Neyeli probeert haar beste vriendin en broer juist ervan te weerhouden hun Zonnekracht te gebruiken, omdat ze ziet hoeveel pijn het veroorzaakt. En dan komt het bevel van de kalief. Hun levens veranderen door het nieuwe beleid, alles wordt hen ontnomen. Neyeli en Yassir kiezen ervoor om te vluchten. Samen met een groep andere Zonnemensen vechten ze voor hun vrijheid en veiligheid. Daarbij moeten ze niet alleen een hard regime, gevaarlijke dieren en oude legendes overwinnen, maar ook hun eigen verleden en vooroordelen onder ogen komen.

Mening

Het verhaal bouwt goed op. Het verhaal is voorspelbaar, maar je hebt veel andere elementen die je aandacht opeisen. Als je niet aan de norm voldoet val je er al snel buiten. Bij veel mensen is dat negatief en word je dus ook behandeld dat je anders bent. Je ziet het verhaal in verschillende perspectieven wat het natuurlijk enorm interessant maakt.

Johan zijn verhaal leest weer lekker weg zoals altijd. Ik ben fan van zijn werk en nu weer. Ik geef het boek 4 sterren vanwege de voorspelbaarheid, maar zijn fijne schrijfstijl en het verhaal zorgen voor een fijne sfeer waardoor je opgezogen word door het verhaal . Ben benieuwd naar de rest van de serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *