Ijsbrekers ~ Johan Klein Haneveld

We gaan verder onder water in de zwijgende aarde serie

  • Nederlands
  • Paperback
  • November 2019
  • Quasis uitgevers
  • EAN : 9789492099471
  • Science fiction

Tien jaar zijn voorbijgegaan sinds de kolonies van het zonnestelsel het contact met de aarde verloren. De voortvluchtige wetenschapper Michelle Dijon is gestrand op Europa. Onder het ijs van deze Jupitermaan verblijven tot zeemeerminnen en -mannen omgebouwde cyborgs. In opdracht van de overgebleven vertegenwoordigers van de VAHA verzamelen ze unieke chemische verbindingen en enzymen. Uit de honderd kilometer diepe oceaan komen echter signalen die wijzen op het bestaan van grotere, mogelijk zelfs intelligente levensvormen. Michelle zoekt naar manieren om contact met hen te maken. Ze zal snel moeten zijn, want het einde van de Zwijging lijkt te zijn aangebroken. Van de aarde vertrekken de eerste schepen, vastbesloten de macht van de moederplaneet te herstellen … IJsbrekers is een avontuur vol actie dat zich afspeelt in het universum van De Zwijgende Aarde.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar het volgende deel. Ik kan Johan zijn schrijfstijl zeker waarderen dus ben benieuwd wat hij deze keer heeft neergepend

Mening

Het verhaal gaat verder. Het is leuk om te lezen dat er een connectie is met de andere boeken. Ik kon alleen slecht door het verhaal komen en baal daar enorm van. Het is niet mijn thema denk ik. Het verhaal speelt zich af op 2 plekken, boven bij het personeel en onder bij de slaapvertrekken en het water waar ze naar toe gaan. Ik was zeker wel nieuwsgierig, maar het pakte mij gewoon niet. Het einde vond ik wel super interessant en soms heb ik ook echt momenten gehad dat ik super graag meer wou weten, maar toch voelde ik niet enorm de noodzaak om snel door het boek te gaan. Het was niet dat ik lang bleef plakken. Daarom geef ik het boek 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *