De heren XVII ~ Roderick Leeuwenhart

Tijd voor een boek over de oorlog, ik ben benieuwd. Ik hou ervan om midden in de actie te zitten

  • Nederlands
  • Paperback
  • Quasis uitgevers
  • EAN : 978949209951
  • Science fiction

De Zwijging – een totale planetaire black-out – heeft een eind gemaakt aan de hegemonie van de VAHA. Alle Nederlandse koloniën in het zonnestelsel hebben de onafhankelijkheid uitgeroepen.

Wanneer een kernfusiereactor boven de dampkring wordt opgeblazen, zien de Heren XVII – het bestuur van de VAHA – hun kans schoon. Onder hen forceert de ambitieuze Indonesische prinses Siti Suryangha een militaire interventie.

Zij strikt de jonge meesterstrateeg Milan Zhou om hun oorlog te voeren. Maar waar schuilt de echte dreiging: is het de steenrijke kolonie Titan, de volgelingen van een dode terrorist of de Zeventien zelf?

Voor het lezen

De cover ziet er gaaf uit. Ik hoop dat we net als of de cover midden in een oorlog gaan zitten en lekker de diepte in gaan bij zowel strategische kwesties als emotionele kwesties.

Mening

Het verhaal heeft mij vastgegrepen. Je leest het verhaal vanuit verschillende perspectieven, van zijn jeugd tot aan zijn volwassen leven. Je neemt een kijkje in zijn leven, maar ook in zijn hoofd. Er word geschreven vanuit het oogpunt van de goede en de slechte. De mensen in het veld en de mensen aan de top. Van midden in het gevecht tot aan de zijlijn. Dit verhaal zit vol actie, spanning en een vleugje liefde wat zorgt dat er een goede balans is. Love it ! 5 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *