De leerling van de heks

Het is een deel 2 van de serie, maar aan het begin word het stukje van deel 1 beknopt vertelt. Ik heb hem gelezen zonder deel 1 gelezen te hebben

  • Nederlands
  • Hardcover of ebook
  • 17 augustus 2023
  • EAN : 9789464661866
  • Jeugd/ young adult

In deze moderne hertelling van Rapunzel woont Rozella afgezonderd, met enkel een pratende kat als gezelschap en de heks Corrighane die haar lesgeeft. Ze ontsnapt van de leugen en wordt achtervolgd.

In deze moderne hertelling van Rapunzel woont de jonge Rozella afgezonderd van de buitenwereld, met enkel een pratende kat als gezelschap en de heks Corrighane die haar lesgeeft. Elke dag leert ze haar magie op de juiste manier te gebruiken, maar de druk die haar wordt opgelegd is te groot. Tot ze op een dag inziet dat ze in een leugen leeft. Samen met de kat weet ze te ontsnappen. Maar er zit nog iets achter haar aan. Iets demonisch. Het Lot van de Roos, het eerste deel in de driedelige reeks Dochters van Fae, scoorde hoge ogen. De Leerling van de Heks kan volledig los gelezen worden.

Voor het lezen

Ik ben nieuwsgierig naar dit verhaal. Het gaat over een dame die als meisje is weg gehaald en nu onder training is van een heks zoals de titel zegt. Waar traint ze voor en hoe gaat ze hier mee om?

Tijdens het lezen

Het verhaal leest lekker weg. Je leeft mee met Rozella die als een kluizenaar leeft en veel aan het oefenen is met magie en weinig andere dingen doet. De heks is heel streng voor haar en dat vind ze wel moeilijk al zegt de heks dat het voor bestwil is.

Conclusie

Ik heb genoten van het verhaal. Het leest lekker weg en je geniet van haar avontuur. Er zit spanning in, humor en avontuur. Iets wat kinderen nodig hebben om in spanning het boek te lezen. Daarom geef ik het boek 4 sterren. Zeker een boek wat ik gelezen zou hebben als ik jonger was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *