De Geest van Versailles ~ Emmelie Arents

Ik ben enorm benieuwd naar dit muzikale boek

Een hervertelling van The Hunchback of Notre-Dame.

De verminkte Noâm leeft als een geest binnen de muren van Château de Versailles als de geadopteerde zoon van Claude Chardin, lijfarts van Louis XIV. Noâm krijgt de opdracht om de koning te genezen, maar de voorwaarde is duidelijk: hij mag nooit worden gezien.

Catalina Amati, een getalenteerde straatvioliste, betovert de Parijzenaren met haar prachtige muziek. Dan krijgt ze een onverwacht verzoek om deel te nemen aan de muziekwedstrijd van Zijne Majesteit in Château de Versailles.

Wanneer hun paden kruisen, raken ze onherroepelijk verstrikt in de intriges aan het hof van de Zonnekoning.

Voor het lezen

Ik ben fan van Parijs dus ben enorm benieuwd. Ik vind het een leuke stad, al word het wel enorm gehyped en is dat niet nodig. Ik ben benieuwd naar dit muzikale boek!

Tijdens het lezen

Het verhaal leest gelijk lekker weg. Je zit goed in het verhaal en geniet van de spanning omdat het in het geheim moet gebeuren en krijgt gelijk een glimp van zijn verhaal.

Catalina is heel erg getalenteerd en dat word gezien. Ze krijgt een super mooi aanbod die ze natuurlijk niet kan laten schieten.

Conclusie

Emmelie schrijft vanuit verschillende perspectieven en weet de karakters als geen ander neer te zetten. Ik heb het verhaal daarom ook met veel plezier gelezen, maar toch is het net geen 5 sterren. Je verdient zeker 4 sterren voor dit prachtige verhaal. Je hebt goed je onderzoek gedaan en het verhaal weer prachtig neer gezet. Ben niet anders van je gewend met je mooie schrijfstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *