Dagen van zand ~ Aimee de Jongh

Het verhaal lokte mij uit om het boek op te pakken. Hoe komt het vol zand en wat is het verhaal erachter ?

US, 1937. Een jonge fotograaf wordt gevraagd de zogenaamde Dust Bowl te documenteren en komt daarbij angstvallig dicht bij de ellende die de boeren aldaar meemaken: droogte, plagen en eindeloze zandstormen en het menselijk leed dat daar het gevolg van is. Een actueler verhaal dan het doet lijken over man-made klimaatverandering en de vluchtelingen die zij veroorzaakt.

Voor het lezen

Ik zag het boek voorbij komen op facebook en gelijk geboeid. Ik wil meer over de achtergrond van dit verhaal weten inclusief illustraties.

Mening

Een mooi verhaal wat is neergezet als graphic novel. Waar ik bang was dat het een verhaal zou worden vol zand , is het een verhaal geworden met karakter, verhaal en empathie. Het is mooi neergezet en je voelt mee met de karakters en ziet het oogpunt van de fotograaf veranderen. 4 sterren voor deze mooie art.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *