Het burnout dagboek ~Maaike Hartjes

Dit boek stond al een tijdje in de reservering en toen hij binnen kwam werd ik na de kerst ziek. Mooi moment om te lezen

  • Nederlands
  • Paperback
  • December 2021
  • Nijgh & van Ditmar
  • EAN : 9789038811031
  • Persoonlijke ontwikkeling, burn-out

Na een grote, frustrerende opdracht kan illustrator Maaike Hartjes opeens helemaal niks meer. Alleen al de gedachte aan werk is haar te veel. Als een maand rust weinig verbetering brengt, probeert ze zichzelf te motiveren door een dagboek bij te gaan houden, maar wel op haar eigen manier: met tekeningen en collages.

In Burn-out dagboek geeft Maaike Hartjes de lezer een kijkje in dat dagboek. We lezen mee over haar paniekaanvallen, vermoeidheid en depressieve gevoelens, maar ook over haar zoektocht naar oplossingen. Want waarom kan ze geen ‘nee’ tegen werk zeggen? Waarom is het nooit genoeg? En waarom krijgen andere mensen geen burn-out en zij wel?

Mening

Een dagboek die goed laat zien wat ze in haar dagen doet en wat haar gedachten en gesprekken zijn. Het leest makkelijk weg doordat het als een stip, graphic novel gemaakt is. Ik vind de bladzijdes vaak te druk waardoor ik wat slechtere focus heb, maar het is zeker een boek die vertelt waarom rust en jezelf prioriteit maken belangrijk is. Ik geef het boek 3 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *