Zondagskind ~ Judith visser

Het boek kijkt mij al een tijdje aan, maar nu heb ik tijd gemaakt om het boek te lezen. Ik ben erg benieuwd!

  • Paperback
  • Februari 2019
  • 480 bladzijdes
  • Harper Collins
  • EAN : 9789402702569
  • Biografie, autisme

Een pure en overdonderende roman over opgroeien met autisme Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor alle prikkels, die ervoor zorgen dat haar hoofd implodeert? Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger. Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden. Een pure en overdonderende roman over opgroeien met autisme

Voor het lezen

Mijn moeder heeft mij dit boek aangeraden nadat ik het online tegen kwam. Ik zei tegen haar , hier deze mag je lenen en lezen. Ze had het boek in 3 dagen uit gezien ze bleef lezen. Eind van het jaar dacht ik, ik ga hem ook lezen en kijken of ik haar mening deel.

Tijdens het lezen

Ik hou van de schrijfstijl van Judith. Ik heb meerdere boeken van haar gelezen en ze lezen allemaal lekker weg. Ik kan oprecht genieten van haar verhalen en zo ook van het verhaal van Jasmijn. Je hebt met haar te doen, want voor haar is de drukte alles overheersend. Het is zo zielig dat ze mee moet draaien terwijl dit niet haar setting is. Ik snap dat het enorm moeilijk is, voor haar maar ook haar naasten.

Conclusie

Judith weet Jasmijn goed neer te zetten. Je voelt empathie voor haar en kan zich inleven in haar. Ze probeert haar eigen draai te vinden en buiten het systeem te leven. Je merkt ook dat het andere tijden zijn, want nu zou dit niet meer kunnen, zoals je eigen rooster maken en niet gemist worden. Het is fijn om te zien dat ze zich sociaal toch ontwikkeld, al is het minimaal. Ze doet het op haar manier en dat is goed ! Ik heb binnen 3 dagen dit boek uit en daarom geef ik het zeker 5 sterren .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *