Zondagsleven ~ Judith Visser

Na deel 1 gaan we snel verder met het volwassen leven van Jasmijn .

  • Nederlands
  • Januari 2022
  • Harper Collins
  • EAN : 9789402708929
  • Literaire roman over autisme

Rinkelende telefoons, felle lampen, rumoerige collega’s én haar hond mag niet mee. Voor Jasmijn Vink, die autisme heeft, is het dagelijkse kantoorleven een ware beproeving. In Zondagsleven zoekt Jasmijn uit hoe ze, ondanks alle chaos, een veilige en overzichtelijke wereld voor zichzelf kan creëren. Hoe ze haar hoofd boven water kan houden, niet alleen op kantoor, maar ook op het turbulente pad van de liefde. Liefde voor haarzelf, voor haar hond Romy, voor de mensen om haar heen – en in het bijzonder voor die ene man die zo zijn best doet haar te begrijpen…

Zondagsleven is herkenbaar, meeslepend en ontwapenend. Een authentieke roman over je weg vinden en trouw blijven aan wie je bent.

Voor het lezen

Na deel 1 had ik gelijk zin om door te gaan. Het verhaal is herkenbaar, je herkent de uitputting na een dag onder de mensen. Ik herken het ook. Je bent moe, uitgeput. Je wilt vroeg naar bed en kookt vooruit gezien je energie bespaart door de goede voorbereiding en toch gezond kan eten.

Tijdens het lezen

Het verhaal leest lekker weg. Je ziet hoe Jasmijn een kantoorbaan krijgt, haar weg vind in de liefde en probeert te schakelen in haar nieuwe manier van leven. Ze kan nu geen lessen meer skippen, want ze moet achter de toonbank zitten. Je ziet dat haar draai probeert te vinden, maar helaas is het leven veranderlijk en komen er wijzigen.

Conclusie

Het verhaal leest lekker weg. Je ziet hoe ze worstelt met zichzelf en hoe ze een weg in dit web probeert te vinden. De liefde is daarbij ook een opgave, want je partner kost ook energie. Je bent sociaal ookal ben je jezelf. Er is toch energie wat naar de ander gaat, want je bent je er van bewust dat je niet alleen bent. Als je alleen bent dan is het niet erg om dingen later te doen of helemaal niet. Om in je bed te blijven liggen, want niemand die het ziet of weet. Met iemand naast je is het toch anders. Een dag voor jezelf is belangrijk, selfcare.

Ik vind deel 1 veel vlotter lezen in de zin van dat het interessant is door de vele kleine veranderingen. In dit boek is dit minder, maar realiseren omdat je meedoet in de ratrace. Dit boek heeft mij ook even laten overdenken wat ik met werk wil. Zijn de uren die ik werk wat ik wil werken? Het werk wat ik doe nog steeds iets voor mij?

Ik geef het boek 5 sterren! Goed neergezet Judith!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *