Niet thuis ~ Jaques Vries

Toen het boek op mij pad kwam wist ik dat ik die even tussendoor ga lezen. Even een jeugdboek lezen tijdens de griep is fijn.

  • Nederlands
  • 26 september 2017
  • Van Holkema & Warendorf
  • EAN : 9789000356126
  • Jeugdboek ~ internaat

Hannah woont niet thuis, maar in een leefgroep van zeven kinderen. Allemaal hebben ze hun eigen bijzondere verhaal. Ze kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden, maar als het erop aankomt, laten ze elkaar niet in de steek.
Dan vangt Hannah een geheim gesprek op tussen de groepsleiders. Er moet bezuinigd worden in de jeugdzorg en dat heeft ingrijpende gevolgen. Zodra de kinderen erachter komen wat er aan de hand is, verzinnen ze samen een spannend en gewaagd plan.

Voor het lezen

Ik ben erg benieuwd naar hoe het toegaat op een woongroep. Ik heb iets soortgelijks meegemaakt toen ik 19 was, maar iedereen was daar 16+ dus dat is anders dan kinderen vanaf 5 jaar. Ik ben benieuwd of ze de sfeer en setting goed neer kunnen zetten.

Mening

Ik vind het verhaal goed en sterk neergezet. Je ziet dat de kinderen onderling ruzie kunnen hebben, maar ook gesteld zijn op elkaar. Er is altijd een begeleider aanwezig, 24/7. Ze kunnen altijd daar terecht, maar onderling is er ook een soort rolverdeling om elkaar te kalmeren.

Het is goed neergezet dat ze samen kunnen werken om elkaar niet te verliezen. Het blijven kinderen dus er is altijd wel iets van drama aan de hand en onrust. Ik vind het verhaal sterk neergezet en zou dit zeker lezen als ik ook jonger was geweest gezien het een jeugdboek is. Daarom krijgt het verhaal 5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *