Lang leve de Keizer ~ Britt Zwijnenberg

Ik ben benieuwd naar wat de keizer voor haar kan doen

  • Nederlands
  • 19 januari 2024
  • Dutch venture publishing
  • EAN : 9789493265707
  • Young Adult fantasy

Jaren geleden heersten er magiërs over het land. Ze bedreigden en bestalen de bevolking, tot een moedige man ingreep. Hij bracht welvaart en rekende voor eens en voor altijd af met de dreiging van magie. Nu worden nieuwe magiërs opgespoord en meegenomen naar een heropvoedingskamp, zodat de vrede en voorspoed van Xaphan gegarandeerd blijft. Tenminste, dat is het verhaal dat de regering vertelt. Usiu is zestien als ze op een koude nacht ontdekt dat ze de vloek van magie heeft. Zonder aarzelen meldt ze zich bij de rechtbank, zoals goede burgers horen te doen. Nog even en ze zal van haar magie af zijn: de keizer zal haar helpen. Maar is alles wel zo zwart-wit als het lijkt? Al snel hoopt Usiu dat ze nog kan ontsnappen aan de duistere toekomst die haar te wachten staat… Een spannende YA-roman vol strijd en magie met aro-ace representatie.

Voor het lezen

De cover is super mooi. Dat is voor mij de doorslag geweest om het boek te willen lezen. Toen Jen de oproep voor de blogtour had geplaatst wist ik dus ook dat ik van de partij ben.

Tijdens het lezen

Het verhaal begint in haar dorp. Ze komt achter haar magie en gaat zichzelf aangeven. Ze wilt er vanaf en naar haar familie terug, maar is dat wat de keizer wilt ? Je word meegezogen in de emoties van Usiu

Conclusie

Het is een super spannend verhaal. Je word meegezogen in de gedachtes van Usiu en zie hoe ze zichzelf probeert te sparen en veilig probeert te blijven. Het is lastig in de situatie waarin ze zichzelf heeft gebracht. Je gaat met een goed hart voor hulp, maar je komt met de gebakken peren te zitten. Ze sluit vriendschap , zoekt het gevaar op en veranderd als persoon. Het is mooi om te lezen. Er zitten wel heftige en bloederige scènes in , dus als je niet tegen mishandeling kan is het geen boek voor jou. Ik vind juist dat het een extra laag in het boek brengt, want het is wreed, maar voor hun de waarheid. Ik geef het boek 5 sterren gezien het in 4 dagen uit was en dat is voor mij snel. Normaal lees ik bijna 300 bladzijdes per week. Ik zat diep in het verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *