Vlinder van Altgarden ~ Sabastiaan Koen

Deze prachtige cover nodigd uit om te beginnen met lezen

  • Nederlands
  • Zilverspoor
  • EAN : 9789463084970
  • Fantasy

Creston Bronzeck leeft een rustig bestaan als uitvinder in Altgarden, de stad in de lucht. Ondanks zijn handicap verzint en ontwikkelt hij de meeste geniale apparaten, vaak ten goede van de stad. Het leven is er goed, soms lijkt het zelfs te goed. Een terroristische beweging, de Vlinders van Altgarden, probeert te achterhalen wat er achter de schermen speelt. Daarbij knoeien ze met belangrijke technologie die de stad zwevende houdt en worden levens niet gespaard. Creston wordt door de baron van Altgarden ingehuurd om te onderzoeken wat er precies met de technologie is gebeurd, maar raakt daardoor in een groter mysterie verzeild. De rechercheur, Archibald Vontutelen, moet hem in opdracht van de baron in de gaten houden. Hij en Creston zijn elkaars tegenpolen, maar komen voor problemen te staan waarbij ze elkaars leven in handen hebben. Zowel de Vlinders als de baron dwingen Creston tot het uiterste te gaan. Keer op keer moet Creston een kant kiezen, maar dat is vrijwel onmogelijk wanneer andermans motieven onduidelijk zijn. Beide partijen gebruiken zijn familie als pressiemiddel, waardoor hem geen keuze meer gelaten wordt. Zijn familie komt voor alles. Creston moet en zal de waarheid boven tafel krijgen om de chaos in de stad tegen te gaan. De toekomst van Altgarden hangt ervan af

Voor het lezen

De cover is super mooi en het verhaal klinkt interessant. Ik wil het verhaal lezen dus toen de blogtour verscheen heb ik mij gelijk aangemeld .

Conclusie

Het verhaal gaat over een man die in de normale klasse hoort, gewoon gemiddeld. Hij verliest zijn arm door een ongeluk en gaat uitvinden. Het verhaal heeft korte hoofdstukken waardoor het lekker weg leest. Het is geen heel erg fantasy verhaal met mythische wezens waar ik blij mee ben. Het is een verhaal waarbij een moord word gepleegd, ongelukken gebeuren en je de macht van dictators ziet. De hoofdstukken eindigen met een cliffhanger waardoor je meer wilt lezen. Ondanks dat had ik toch wat moeite om het verhaal op te pakken nadat ik gestopt was. Er zitten ook wat gruwel stukken in het boek waardoor het oppakken ook wat lastiger was. Ik ben een beeld denker dusja niet altijd fijn om alles voor je te zien. Ik vind het verhaal lekker weg lezen ookal had ik moeite om het weer op te pakken. Daarom geef ik het verhaal 3 sterren . Ik was geboeid doordat het goed geschreven is , maar hunkerde er niet naar om te binge readen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *