Ruiters van de nacht boek 3: Tocht naar de brandende velden ~ Mathias Maho

Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat.

Uitgeverij Zilverbron
ISBN 9789463084963
Paperback 383 pagina’s

Winterplas heeft een nare smaak achterlaten bij de Ruiters. Na de verliezen en onverwachte winst zetten ze de tocht verder op het eeuwenoude piratenschip, de Nachtbraker. Hun bestemming? De Brandende Velden, waar volgens Bureau Nul het antwoord ligt op de Eeuwige Schemering.
De groep leert tijdens deze tocht de Laroyi kennen, een mystiek volk, geboren met dezelfde Gevoelensmagie die Nick gek maakt. Ze zijn bereid om hun kennis te delen, maar in ruil daarvoor moeten de Ruiters dit volk een helpende hand bieden. In hun bijzijn worden Nick, Venga en Esprit onderworpen aan de volledige omvang van hun Kwelling.
Het schip heeft een eigen wil. Wat ze ook doen, de Nachtbraker valt niet te besturen. Nick, Karel, Chase en hun dieren worden meegevoerd op onheilspellende stromingen. Onbekende gevaren liggen op de loer tussen de golven.

Voor het lezen

Na de eerdere delen heb ik zin om verder te gaan. Er zit altijd lekker veel actie in de boeken en ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren.

Mening

Het verhaal leest lekker weg. De schrijfstijl is zo fijn dat je door de bladzijdes heen schiet. Je ziet ook meer ontwikkelingen bij de auteur naar voren komen en ziet de kwaliteit in een stijgende lijn omhoog gaan. Je zit geboeid in het verhaal en wilt meer weten. Ze zitten op een schip die niet te besturen is en er liggen allemaal gevaren op de loer. Het enige wat ze kennen is elkaar, maar is dat genoeg om ongeschonden door dit avontuur te komen ? Ze moeten het volk helpen in ruil voor kennis, maar zijn ze aan het einde nog net zo blij met deze keuze?

Het verhaal heeft lekker veel actie en het leest zo fijn weg dat je het verhaal steeds oppakt om verder te gaan. Het is avontuur, ze leren iets nieuws en daardoor blijft het boeiend om te lezen. Je voelt met de karakters mee en krijg empathie voor ze. Het verhaal is goed onderbouwd en ik ben fan. Daarom geef ik het verhaal 5 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *