Meisje met hajib ~ Oem Hudayfa

Ik ben benieuwd naar het verhaal van Safa. Hoe gaat ze het nieuwe hoofdstuk in haar leven ervaren

  • Hardcover
  • Maart 2022
  • Hadieth Benelux uitgeverij
  • EAN : 9789493281134
  • Islam – school & mode

Safa besluit op haar eerste dag als brugklasser om voor de rest van haar leven een hijab te dragen. Als het enige meisje met hijab in de klas is dat niet makkelijk. Safa weet niet zo goed hoe ze moet omgaan met de voortdurende vragen en de nare opmerkingen over haar hijab. Haar Instagramfeed vol influencers zorgt er ook nog eens voor dat ze daar nog onzekerder over wordt. Dan leert ze Marwa kennen…

Dit boek is geschikt voor meiden van 11 jaar en ouder.

Mening

Het is een mooi boek om meer te weten te komen over de cultuur. Het is voor Safa heel moeilijk om die overgang te maken naar een nieuwe school en ze wilt dat graag starten met het dragen van haar Hajib, maar de omgeving reageert niet zoals ze graag zou willen. Het is lastig om je ervoor te weren , maar als je trouw blijft aan jezelf en je omringt met de juiste mensen en energie kom je er langzaam wel. Het is hetzelfde als manifesteren vind ik, ze doet haar gebeden, spreekt uit waar ze dankbaar voor is en waar ze naar toe wilt. Het verhaal is mooi geschreven en het iets duidelijker geworden wat het betekent voor mij. Ik geef het boek 3 sterren, want het had van mij iets meer diepgang mogen hebben en langere hoofdstukken in dezelfde tijd ipv de sprongen over langere periodes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *