Dikke huid ~ Irmgard Tummers

Toen ik dit voorbij zag komen werd ik nieuwsgierig. Iedereen kent het ongemak wel

  • Nederlands
  • Paperback
  • December 2023
  • EAN : 9789493343207
  • Uitgeverij Palmslag
  • Gezondheid/overgewicht

“Ik ben dik geboren. Toen ik ter wereld kwam, ergens in juli, woog ik tien pond en dat is rijkelijk veel voor een baby. Een weg terug was er niet meer vanaf die bewuste, hete dag.” In ‘Dikke huid’ neemt de zeer dikke heldin de lezer mee in korte verhalen over haar dagelijks leven, vol knellende terrasstoelen, dunne actrices op de televisie en troostende tompoezen. Een soms hilarisch, maar vooral intiem zelfportret van een zwaargewicht. Bij een laatste poging om af te vallen grijpt ze uit pure machteloosheid alles aan dat de afvalindustrie te bieden heeft, van tijdelijke maagballon tot mindfulness-affirmaties tot ijs-badende gezondheidsgoeroe’s. Ze komt terecht in een wereld vol wanhopige dokters, beloftevolle proteïnerepen en dunne diëtisten. Terwijl bij de ingang van het tuincentrum iedere week een gebakskraam geduldig blijft wachten. ‘Dikke huid’ is niet alleen een vermakelijke bundel maar ook een scherpe, maatschappelijke observatie. Over de schuldvraag, over tegenstrijdige beleidskeuzen, over dik-representatie en over (on)bewuste uitsluitingsmechanismen in het sociale en professionele leven.

Voor het lezen

Ik zag dit boek in een magazine voorbij komen en werd gelijk getriggerd om hem te lezen. Het verhaal lijkt mij erg herkenbaar nadat ik na corona aardig wat kilo’s ben aangekomen.

Tijdens het lezen

Het zijn korte verhalen waardoor je steeds iets kan lezen . De fijne schrijfstijl zorgt ervoor dat je wilt doorlezen. De verhalen zijn voor mij tot op zekere hoogte herkenbaar en dat maakt het leuk.

Conclusie

Ik ben blij dat ik het boek van de bibliotheek geleend heb, want zou het zelf niet nog een keer lezen . Het is een boek met herkenbare situaties als je zelf wat zwaarder bent. Van de frustraties in de pashokjes tot het passen in een stoel of bang zijn dat je er doorheen zakt. Vooral bij die gaatjes tuinstoelen. Ik geef het boek 3 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *