De kunst van gelukkig zijn ~ Valerie Vaes

Hoe kies je ervoor om gelukkig te zijn?

Emma, een schijnbaar perfecte dertiger, raakt in een chaos wanneer een onverwachte gebeurtenis haar leven overhoop gooit. Ze worstelt met de druk om perfect te zijn en haar geluk staat op het spel.

Is geluk vinden wel zo eenvoudig?

Emma is een jonge dertiger die alles voor elkaar lijkt te hebben. Haar agenda staat vol met werkafspraken, kooklessen, vrijwilligerswerk en andere taken, zodat ze voldoet aan het ideaalbeeld dat van haar wordt verwacht.

Wanneer een plotselinge gebeurtenis haar leven op zijn kop zet, komt Emma erachter dat ze toch niet alles onder controle heeft. Ze krijgt het steeds moeilijker met doen alsof alles perfect gaat, tot op het punt dat het haar geluk in gevaar brengt.

Voor het lezen

De titel heeft mij geprikkeld om het boek op te pakken. Wil iedereen in het leven niet gelukkig zijn en hoe doen we dat ? Ik ben benieuwd naar wat het verhaal hierover te vertellen heeft.

Tijdens het lezen

Het leven is kostbaar en daar komt ook Emma achter. Ze heeft haar planning zo druk gemaakt dat er weinig ademruimte is. Degene die dit zelf ervaren hebben weten dat je dit niet voor altijd kan volhouden. Je moet aan je rust komen om opnieuw energie te sparen voor de normale dingen. Emma gaat dit ervaren en komt zichzelf tegen. Durft ze voor zichzelf te kiezen ?

Conclusie

Het is een leuk verhaal om te lezen. Emma heeft wat hobbels die ze over moet en moet wat meer luisteren naar haar mind. Ze kan voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *