Takla mukan ~ Petra Nouns

Takla Makan, ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken. Ik hoop veel meer te weten te komen over de cultuur en over haar visioenen.

Specificaties

  • Nederlands
  • Paperback/ebook
  • Maart 2018
  • 260 bladzijdes
  • Dutch venture publishing
  • IBSN13 : 9789492585141
  • Young adult – magie

Beschrijving
Ella is een vijftienjarig meisje uit Berlijn. Haar vader vindt het belangrijk dat ze ook met andere culturen in aanraking komt, dus zit ze op een school in Kreuzberg met leerlingen uit allerlei lagen van de bevolking. Ella heeft geleerd goed voor zichzelf op te komen in de klas, waar het er soms ruw aan toe gaat. Gelukkig heeft ze de meeste lessen met haar beste vriendin Sofia.
Het grootste probleem? Dat Orkan dit jaar ook bij haar in de klas zit: een Turkse jongen met een grote mond en een veel te hoge dunk van zichzelf. Die moet ze het hele jaar zien te ontlopen, want ze kan hem niet luchten of zien. Bovendien is er een steekje bij hem los, want hij beweert dat zijn tante kan toveren. Wie gelooft er nu zoiets?
Maar dan gebeurt er iets wonderbaarlijks. Ella komt in aanraking met een mysterieus, blauw licht – een schijnsel dat haar steeds weer visioenen geeft over een toekomst waarin ze samen is met Orkan en smoorverliefd op hem is. Verliest ze haar verstand of is er echt iemand die haar een glimp wil tonen van een ander leven dat ooit van haar zal zijn?
Diep in de Takla Makanwoestijn bestrijden twee machtige tovenaars elkaar met witte en zwarte magie, waarbij de inzet het leven van Orkan is… en dat van zijn toekomstige geliefde.

Voor het lezen

Ik heb niet echt een beeld bij het boek. Ik hoop op een gelovig sprookje met een randje fantasy. Ik heb het boek vaker voorbij zien komen en mijn bevindingen met de uitgever DVP zijn erg goed dus ik kijk er naar uit om te beginnen !

Geen verleden geen heden geen toekomst Alleen het zijn dat steeds het verleden met het heden en het heden met de toekomst laat versmelten Smederij ‘Sein’ – wij staan er middenin. –

Tijdens het lezen

Ik heb enorm veel moeite om het boek te volgen. Er gebeurt zoveel en veel benamingen die absoluut niet bekend zijn.

Als ik over de helft zit begin ik het meer te begrijpen. Het lichte tegen het duistere, een bittere strijd met een gevecht die over en weer gaat.

Ik kan het volgen, maar het is zo geheimzinnig. Ik weet niet goed wat ik er van moet vinden.

‘Ik moet je nog zoveel vertellen,’ fluisterde ik tegen haar. Vanaf nu zou ik haar weer alles vertellen.

Conclusie

Ik had halverwege het verhaal al meer door. Het einde was voor mij een aha momentje. Ik ben zeker blij met hoe het verhaal gelopen is. Alleen voor mij was het vaak toch wel verwarrend. Dat zorgt ervoor dat ik het boek minder goed begreep en niet in één keer door kon lezen.

Het is leuk om over andere landen te lezen, al moet ik zeggen dat de cultuur niet echt naar voren zag komen. Ik had graag meer over de gewoontes, het geloof en de omgeving willen weten. Daarom krijgt het boek 🌟🌟🌟.

Categories Niet gecategoriseerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.