Angst ~ Thich Nhat Hanh

Een boek wat voor mij erg belangrijk is. Een mens leeft vaak in angst, het gevoel van gevangen zijn in een web, de samenleving. Maar kunnen we de angst ook omzetten?

Specificaties

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 144 bladzijdes
  • Juni 2019
  • Uitgeverij Ten have
  • EAN : 9789025907013
  • Mindfulness

Beschrijving

Thich Nhat Hanh laat zien dat erkenning angst hanteerbaar maakt. Angst beheerst het leven van velen: angst voor eenzaamheid, voor verlies, voor ziekte of dood. Angst verlamt, en daarom duwen we deze emotie het liefst ver weg. Zijn aanpak: spoor de oorsprong van deze negatieve emotie op, en leer los te laten. Zo kun je alle vormen van angst het hoofd bieden. De mindfulnessoefeningen die Thich Nhat Hanh aanreikt, helpen daarbij.
Speciale gebonden editie

Voor het lezen

Angst hebben wij allemaal, alleen heb ik geleerd dat we zelf kunnen beïnvloeden wat we toelaten en wat niet. Wij kunnen doceren in hoeveel angst wij willen leven en hoeveel wij bij ons willen dragen.

Naar dit boek keek ik gelijk uit vanaf het moment dat ik het zag. Het lijkt me moeilijk, want dit is een van mijn valkuilen, misschien ook wel die van vele andere. Er zijn zoveel dingen in het leven die je moet, dat is best eng. Zeker naar bijvoorbeeld een middelbare school gaan, van school gaan en werken en onderzoeken wat jij als mens wilt.

De Boeddha vroeg de kloosterlingen ‘s nachts eens omhoog naar de maan te kijken. Hij vroeg hen of ze zagen hoe groot het geluk wel was van de maan, die door de uitgestrekte ruimte voer. Als goede beoefenaars moeten we onszelf gunnen om net zo vrij te zijn als de maan. Als we gehecht zijn aan het meer en meer verkrijgen van rijkdom, roem, macht en seks, verliezen we onze vrijheid.

Tijdens het lezen

De Boeddha is er al eeuwen. Heeft hele mooie wijze uitspraken en helpt mensen terug naar de basis.

Dit boek heeft mij zeker geholpen, want het legt de bron van de angst uit. Geeft je oefeningen om mee aan de slag te gaan, maar ook qoutes en voorbeelden van een andere mindset om aan te nemen die positiever is.

De 4 mantra’s

Mantra om je echte aanwezigheid aan te bieden : ‘ Liefste, ik ben er voor je.’

Mantra om je geliefde te erkennen. : ‘Liefste, ik weet dat je er bent en ik ben zo gelukkig’

Mantra om lijden te verlichten : ‘Liefste, ik weet dat je lijdt. Daarom ben ik er voor je.’

Mantra om bereid te zijn hulp te vragen : Lieverd, ik lijd, help me alsjeblieft.

Deze mantra’s kunnen angst, twijfel en isolement laten verdwijnen. Begin bij jezelf.

Conclusie

Ik ben nu 3 weken bezig geweest in het boek. In het begin had ik heel erg het idee dat het te dicht bij kwam, wat zeker al aangeeft dat het een goed boek is.

Daarna las het erg snel, maar aan het einde kwamen allemaal oefeningen. Die had ik het liefst wat meer verspreid gezien, want na iedere oefening viel ik zowat in slaap, zo ontspannen werd ik hahah!

Het is een mooi boek die je terug brengt naar de basis. Je leert meer over de bron en hoe je rustig kan worden. Ook positieve benadering van situaties is erg belangrijk. Probeer het altijd van de positieve kant te bekijken.

Ik geef dit boek 🌟🌟🌟🌟 gezien de opdrachten je meer rust kunnen geven en de uitleg helder is. Het is een boek die je het beste per paragraaf of hoofdstuk kan lezen. Zo ben je er bewuster mee bezig en blijft het beter hangen dan dat je het in 3 uur uit leest.

Please follow and like us:

Geef een reactie